Με την ιστορική Ανάβαση της Ριτσώνας, η έναρξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων, στις 8 και 9 Απρίλη



Με την ιστορική Ανάβαση της Ριτσώνας, στις 8 και 9 Απρίλη, αρχίζει και φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το αγωνιστικό σωματείο μηχανοκίνητου αθλητισμού - ΑΣΜΑ, σε συνεργασία με το δημοτικό οργανισμό άθλησης πολιτισμού περιβάλλοντος της Χαλκίδας - ΔΟΑΠΠΕΧ.

Οι χρονομετρημένες δοκιμές είναι προγραμματισμένες, στις 8 Απρίλη, στις 10.30, ενώ νωρίτερα 8.00 - 9.30, θα προηγηθεί τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απρίλη, στις 10.30.

Διαβάστε περισσότερα »

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ «Καμπανάκι» από τους φαρμακοποιούς: Σοβαρές ελλείψεις σε ινσουλίνες και παιδικά εμβόλια

http://hellasthiva.blogspot.gr
Για ελλείψεις που φτάνουν τις τρεις έως πέντε ημέρες για τις αναντικατάστατες ινσουλίνες, και τους τρεις με τέσσερις μήνες καθυστέρηση για τα παιδικά εμβόλια, έκανε λόγο την Τρίτη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (και μέλος του Πανελλήνιος Φαρμακευτικός
Συλλόγου) Κωνσταντίνος Κούβαρης, επιβεβαιώνοντας μέσω του ΣΚΑΪ, στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που καταγγέλλει τραγικές ελλείψεις βασικών φαρμάκων στη χώρα.

Ο κ. Κούβαρης έκανε λόγο για τεράστια καθυστέρηση, ειδικά στα παιδικά εμβόλια. Δεν γίνονται εισαγωγές, δεν υπάρχει επάρκεια είπε.

«Το έχουμε καταγγείλει, έχουμε πει πράγματα στην εισαγγελέα, έχουμε υποβάλει και μήνυση. Οι ινσουλίνες είναι προϊόν άμεσα αναγκαίο, και ο ασφαλισμένος μπορεί να περιμένει 3,4 και 5 μέρες» τόνισε, Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά διευκρίνισε ότι στο παρελθόν έχει γίνει απαγόρευση εξαγωγών από τον ΕΟΦ, αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί και το αντιμετωπίζουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ότι κάθε ημέρα είναι σε αναμονή τουλάχιστον 15 άτομα ανά φαρμακείο για το φάρμακό τους, για το οποίο καλούνται μνα περιμένουν από 25 ημέρες έως και 3 ή 4 μήνες.

http://www.imerisia.gr

Οι νέοι της Βοιωτίας που διαπρέπουν σε πολλούς τομείς.



« Συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Βοιωτίας για τις επιτυχίες τους »

Στην Ελλάδα του 2017 που η αριστεία χαρακτηρίστηκε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ως ρετσινιά, μόνο χαρούμενοι μπορούμε να νιώθουμε για τους νέους από όλη την Βοιωτία, που τον τελευταίο καιρό μας κάνουν διαρκώς υπερήφανους.

Συγκεκριμένα, συγχαίρουμε την Εθνική ομάδα Aντιπτέρισης U-19 για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αδριανούπολη της Τουρκίας και ιδιαίτερα τους Μάριο Μπουλιο, Τσιώλη Γεώργιο, Δήμητρα Κρουστάλη από τον Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ, και την Παντελία Μπάρτζου από την ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Επίσης, συγχαίρουμε τις αθλήτριες του ΓΑΣ Λιβαδειάς, την «χάλκινη» Νάση Αποστολία και την Γκαλαμέλου Ιωάννα για τις θέσεις που κατέλαβαν, στο 3ο Διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής που διοργανώθηκε στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου ‘TAE KWON DO’, με τη συμμετοχή 265 αθλητριών από 23 χώρες.

Οι παραπάνω επιτυχίες προστίθεται στην σημαντική διάκριση των μαθητών Γρηγόρη Κουτουλάκη, Στράτου Κουτουλάκη, Ασημίνας Μήτση, Βασιλικής Γλύκα και Αλέξανδρου Σοϊλεμεζίδη, και του καθοδηγητή τους, εκπαιδευτικού, Νικολάου Αδάμ του 2ου Λυκείου Θήβας, στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε ο WRO Hellas με το 2ο ΓΕΛ Θήβας να κατακτά την τρίτη θέση.

Τέλος, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για το μάθημα ζωής που προσφέρει σε όλους μας η ομάδα των Special Olympics Βοιωτίας του ΑΚΟΛ, η οποία επέστρεψε με τρία μετάλλια στις αποσκευές της από τους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστρία, με τους «χρυσούς» Μαρία Λαμπίρη και Λάμπρο Κόντο.

Ως νέοι απαιτούμε καλύτερες υποδομές και κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, προκειμένου οι επιτυχίες στον αθλητισμό και γενικότερα οι διακρίσεις σε διαγωνισμούς, να προκύπτουν από συντεταγμένο “σχέδιο επένδυσης” στην Παιδεία και στους νέους και όχι να πηγάζουν αποκλειστικά από το υστέρημα των γονιών και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών τους.



Εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας
Ο πρόεδρος, Θοδωρής Καλοπήτας

Πηγή: http://e-hani.blogspot.com/2017/03/blog-post_76.html#ixzz4cjN1EO93

Ελλάδα,ο άλλος δρόμος.Νέο κόμμα από τον Νότη Μαριά


ttp://www.lamiafm1.gr/

Στην ίδρυση Κόμματος με το όνομα «ΕΛΛΑΔΑ - O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» προχώρησε χθες 28-3-2017 στην Αθήνα ο Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς αμέσως μετά την κατάθεση της σχετικής ιδρυτικής δήλωσης του Κόμματος στον Άρειο Πάγο.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 ο κος Μαριάς ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή μετά από σειρά εκδηλώσεων και διαδικασιών διαβούλευσης με τους πολίτες, οι οποίες έγιναν στην Αθήνα , στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και σε πολλές ακόμη πόλεις από την Κρήτη ως την Θράκη.Πάνω από 200 άτομα συμμετείχαν από τον Δεκέμβριο 2016 στις Ομάδες εργασίας για την επεξεργασία των θέσεων του Κόμματος.

Το νέο Κόμμα «ΕΛΛΑΔΑ - O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποκτά θεσμικό ρόλο ως «Κόμμα εκπροσωπούμενο στην Ευρωβουλή» από τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

Στις δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο ο Νότης Μαριάς επεσήμανε τα εξής:

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωρήσαμε σήμερα στην ίδρυση Πολιτικού Κόμματος με το όνομα «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ». Όπως έχουμε συζητήσει με χιλιάδες πολίτες στις εκδηλώσεις οι οποίες έγιναν σε όλη την Ελλάδα, στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο η πρωτοβουλία μας αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η Πατρίδα μας επιτέλους να απελευθερωθεί από τους τοκογλύφους δανειστές.

«ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι πλέον το Πολιτικό Κίνημα με το οποίο χιλιάδες Έλληνες πολίτες θα αγωνιστούν προκειμένου να καταργηθούν τα μνημόνια, να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας από τους τοκογλύφους δανειστές, να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος, να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου, για μία διαφορετική πορεία της Πατρίδας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας που ενστερνίζονται αυτές τις απόψεις, που δε θέλουν η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα μεγάλο hotspot με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες να συμπορευθούν μαζί μας.»

https://youtu.be/bYEuH9EJvGE

ΦΙΛΟΙ ΒΑΖΕΧΑ ΑΟ ΘΗΒΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ!


Ένα σπουδαίο φιλικό θα γίνει την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 στις 17:30 ανάμεσα στους ΦΙΛΟΥΣ ΒΑΖΕΧΑ και ΑΟ ΘΗΒΑ στο Δημοτικό στάδιο Θήβας.

Ο ΑΟ ΘΗΒΑ πιστός στα τελευταία χρόνια στην κοινωνική δράση θα διοργανώσει αυτό το σπουδαίο φιλικό του οποίου τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο παιδιών με καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ.

Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο φιλικό το οποίο είναι υψίστη τιμή για τον ΑΟ ΘΗΒΑ καθώς και για την πόλη της Θήβας και για όλη την Στερεά Ελλάδα αφού θα είναι παρόντες σπουδαία ονόματα του ποδοσφαίρου όπως Βαζέχα, Καραγκούνης, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος κ.ά. Σε λίγες μέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την πώληση των προσκλήσεων και για ολη την διεξαγωγή του αγώνα.

Τιμή Πρόσκλησης 5 Ευρώ!

Για το Δ.Σ.
Το Γραφείο Τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ

Ποιες τροφές κρατούν μακριά την κατάθλιψη;

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, είτε το καταλαβαίνουν, είτε όχι. Η κατάθλιψη φυσικά αντιμετωπίζεται πρωτίστως με την βοήθεια εξειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι, ενδεχομένως, να συστήσουν και κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι η κατάθλιψη μπορεί να καταπολεμηθεί και μέσω της διατροφής. Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο διαιτητικό πλάνο για κάτι τέτοιο, ούτε και τροφές που μπορούν να υποκαταστήσουν τα φάρμακα και να κάνουν τον ασθενή να νιώσει “αυτομάτως” καλύτερα ψυχολογικά.

Ως μέρος, όμως, μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι καλό να γνωρίζετε τα ακόλουθα για τον τρόπο που η διατροφή μπορεί να βοηθήσει έναν άτομο που έχει κατάθλιψη.

Επιλέγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά

Τα θρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα υποστηρίζουν την επισκευή, την ανάπτυξη και την ευεξία του σώματος. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται βιταμίνες, ανόργανα άλατα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους. Μια ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από αυτές τις θρεπτικές ουσίες κάνουν το σώμα μας να μην λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ασθένεια.

Γεμίστε το πιάτο σας με τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Θηβαίων


ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ημέρα TETAΡΤΗ και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 29-03-2017 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ
ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 6083/24-3-2017
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (Άρθρο 65 & 67 Ν. 3852/10)


Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου που συστάθηκε με την υπ’ αριθ. 305/2016 Α.Δ.Σ., για τη συμβιβαστική επίλυση του θέματος μεταξύ του Δ. Θηβαίων και της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. Α.Ε. για την πρόσβαση των δημοτών στον αιγιαλό της περιοχής της «ΝΟΥΣΑΣ» στη Θίσβη Βοιωτίας.

Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Λήψη απόφασης για τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών με τίτλο : «Υποστηρικτικές εργασίες καθαριότητας» (Σχετ. η υπ’ αριθ. 39/2017 Α.Δ.Σ.).

Αποδοχή ποσού 7.523,55€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. το χρονικό διάστημα 03/01/2017 έως και 01/3/2017 (Χρημ. Εντολή 1639/17).

40 ημέρες χωρίς τον Ευάγγελο Μπασιάκο - Σύσσωμη η τοπική κοινωνία στο μνημόσυνο του αείμνηστου Υπουργού και Βουλευτή Βοιωτίας

http://orchomenos-press.blogspot.gr/
Σε βαρύ κλίμα, με τη βουβή να σκεπάζει τα πάντα , η τοπική κοινωνία της Θήβας και της Βοιωτίας, πολιτικά πρόσωπα, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο του αείμνηστου Υπουργού και Βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου.

Με τη σεμνότητα και τη διακριτικότητα που πάντοτε τις χαρακτήριζε, η σύζυγό του Βιντεντία και η αδελφή του Μαρία, δέχθηκαν τα συλληπητήρια του κόσμου που συμπροσευχήθηκε μαζί τους σήμερα στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Θηβών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου.

Σαράντα ημέρες από τον αιφνίδιο θάνατό του και μόλις λίγες ημέρες από την «πολιτική δικαίωσή» για την πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου, το κενό της απώλειας του ανδρός της Βοιωτίας είναι μια σκληρή πραγματικότητα για τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο, για τη κοινωνία της Βοιωτίας και πολύ περισσότερο για την αγαπημένη του οικογένεια και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον. Αιωνία του η μνήμη.

Στη Λαμία η μεγάλη Πανελλήνια συνάντηση των Μικρασιατών


Από exeisminima

1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στη Λαμία «Καλώς Ανταμωθήκαμε»

Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 στις 19:00 στο χώρο της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας. Διοργάνωση Ενωση Μικρασιατών Λαμίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ)

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων «Καλώς Ανταμωθήκαμε» ανατέθηκε στην Ένωση Μικρασιατών Λαμίας.

Η «Ένωση Μικρασιατών Λαμίας» ιδρύθηκε το 1998 από το μεράκι των προσφύγων πρώτης και δεύτερης γενιάς που ρίζωσαν στην προσφυγική συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας. Η Ένωση προσπαθεί μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της να δώσει νόημα στις λέξεις Παράδοση, Μνήμη, Πολιτισμός και να διατηρήσει ζωντανή την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας.

Η τιμή για μας είναι μεγάλη και νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους που μας εμπιστεύθηκαν. Η διοργάνωση αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Ο.Π.Σ.Ε και του Δήμου Λαμιέων και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λαμίας το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 όπου θα ζωντανέψουν οι χοροί, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις διοργανώσεις θα κρατήσουμε περήφανα στις καρδιές μας αλώβητο αυτό τον θησαυρό.

το δσ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017 στη Θήβα (video)


Ολόκληρη η παρέλαση της Θήβας 25-3-2017 από LAMIASTARGR


Με την καθιερωμένη επισημότητα και κάτω από έναν λαμπρό ήλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θήβα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η ΓΓ Τουρισμού Ε.Κουρνέτα. Δείτε όλη την παρέλαση οπως την μετέδωσε το ΣΤΑΡ ΚΕ.

Ολόκληρη η παρέλαση της Θήβας 25-3-2017 από LAMIASTARGR

Συνάντηση Ταγκαλέγκα με Θηβαίο για τον Ασωπό



Τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Γιάννη Ταγκαλέγκα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νίκος Θηβαίος ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 207/2015, στην κατεύθυνση της εξυγίανσης της περιοχής του Ασωπού ποταμού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ.Ιωάννης Μελισσάρης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Βοιωτία Νικόλαο Θηβαίο, για την εξέλιξη της υλοποίησης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναλύοντας τα βήματα ένα προς ένα, στην κατεύθυνση της απορρύπανσης και εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού. Μετά από ένα εποικοδομητικό διάλογο, συμφωνήσαμε και δεσμευθήκαμε ότι Θα είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Περιφερειάρχης μας Κώστας Μπακογιάννης, και στην οποία θέλω να τονίσω ότι δεν χωρούν ούτε κόμματα ούτε χρώματα, ώστε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα να μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικά αναπτυξιακά κύτταρα της οικονομίας της περιοχής μας, της περιφέρειας μας αλλά και γενικότερα της χώρας.”

Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί



Διαβάστε πότε αλλάζει η ώρα και γιατί ισχύει αυτό το μέτρο

Η ώρα από χειμερινή σε θερινή αλλάζει τον Μάρτιο και οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μια ώρα μπροστά.

Πλησιάζει η στιγμή που θα… γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά και θα αλλάξει η ώρα από χειμερινή σε θερινή. Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (Αλλαγή ώρας 2017: Κυριακή 26 Μαρτίου), όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00. Το χειμώνα, η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (Αλλαγή ώρας 2017: Κυριακή 29 Οκτωβρίου).

Γιατί αλλάζει η ώρα


Διαβάστε περισσότερα »

ΘΗΒΑ.Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» έτους 2017- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ





Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» έτους 2017


Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της
25ης Μαρτίου 1821, οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα »

40ημερο μνημόσυνο του αείμνηστου Βαγγέλη Μπασιάκου στους Αγίους Θεοδώρους Θηβών

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα θα τελέσουμε 40ημερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας Βαγγέλη Μπασιάκου, Βουλευτή Βοιωτίας, τ.Υπουργού.

Η Σύζυγος Ο Υιός Η Αδελφή

Οι συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το νέο Διοικητή του ΚΕΠΒ



Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Αλεξόπουλο, είχε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και την περιοχή και επιβεβαιώθηκε η θέληση για αγαστή συνεργασία του Δήμου με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην περιοχή μας.

Μπακογιάννης στο υπ. Υγείας για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας




Στην σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του υπ.Υγείας Σταμάτη Βαρβαρό για την δημιουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε για την πορεία των έργων που γίνονται για την ολοκλήρωση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και για την εξασφάλιση, από την Περιφέρεια, της χρηματοδότησης του έργου. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης έδωσε την πλήρη εικόνα του έργου και τα στοιχεία για τις παροχές του νέου νοσοκομείου που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης και θα ικανοποιήσει προγραμματικούς στόχους για την ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών στη δευτεροβάθμια υγεία, την άρση των ανισοτήτων στον τομέα των νοσοκομειακών υποδομών.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πλήρως τη χρηματοδότηση του έργου, με αποτέλεσμα οι κυρίως εργασίες να συνεχίζονται απρόσκοπτα, αλλά και τα συνοδά έργα οδοποιίας, αποχέτευσης κτλ. να δρομολογηθούν άμεσα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να μην υπάρξει κανένα κενό στην παροχή υπηρεσιών υγείας κατά τη διάρκεια της μετάβασης από το κτίριο του παλαιού στο νέο νοσοκομείο και πρότεινε το παλαιό κτίριο να αποδοθεί προς αξιοποίηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί όλος ο σχεδιασμός που κάναμε στην Περιφέρεια, όλος ο αγώνας που δίνουμε για ένα από τα σημαντικότερα έργα που γίνονται στον τομέα της Υγείας για την Στερεά Ελλάδα, προχωρά κανονικά. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα τέτοιο έργο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έχει μπει στην τελική ευθεία και οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας θα μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Υπηρεσίες που τους αξίζουν» δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτης Τζαφέρος, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης.
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Ανακοίνωση Για Τους Σκακιστικούς Αγώνες Στη Θήβα



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Ατομικό και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαρτίου 2017 στο 1ο Λύκειο Θήβας.

Οι αγώνες διοργάνωθηκαν από το Σκακιστικό Όμιλο Θήβας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς, το Δήμο Θηβαίων και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία. Περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από την Θήβα, την Λιβαδειά, τη Χαλκίδα, τον Ορχομενό, τον Μώλο, την Άμφισσα, τον Άγιο Θωμά, το Δίστομο και την Αμφίκλεια κατέκλυσαν τις αίθουσες του σχολείου και αγωνίστηκαν για την πρόκριση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Οι νικητές βραβεύτηκαν με κύπελλα και μετάλλια ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση του 1ου Λυκείου Θήβας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, τον αρχιδιαιτητή Κο Παναγιώτη Μεγαλιό και τους 12 διαιτητές που εξασφάλισαν την ομαλή τέλεση των αγώνων καθώς και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) για την παρουσία της στο χώρο των αγώνων.




Τίμησαν το πρωτάθλημα με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κος Χρ. Δημητρίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κος Μιχ. Γιαννιός, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Κος Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο Λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Θήβας Κος Βασίλης Τσιάμαλος και πλήθος γονέων και συνοδών.

http://ilaliatisroumelis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_281.html#more

Σύλληψη 64 ατόμων σε επιχειρήσεις της αστυνομίας στην Στερεά Ελλάδα



http://radio-thiva.gr/

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (64) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα και περισσότερα από (750) οχήματα, προσήχθησαν (133) άτομα και βεβαιώθηκαν (278) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (16-03-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα »

ΦΙΛΟΙ ΒΑΖΕΧΑ ΑΟ ΘΗΒΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ!

  Ένα σπουδαίο φιλικό θα γίνει την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 στις 17:30 ανάμεσα στους ΦΙΛΟΥΣ ΒΑΖΕΧΑ και ΑΟ ΘΗΒΑ στο Δημοτικό στάδιο Θήβας.

Ο ΑΟ ΘΗΒΑ πιστός στα τελευταία χρόνια στην κοινωνική δράση θα διοργανώσει αυτό το σπουδαίο φιλικό του οποίου τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο παιδιών με καρκίνο-ΕΛΠΙΔΑ.

 Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο φιλικό το οποίο είναι υψίστη τιμή για τον ΑΟ ΘΗΒΑ καθώς και για την πόλη της Θήβας και για όλη την Στερεά Ελλάδα αφού θα είναι παρόντες σπουδαία ονόματα του ποδοσφαίρου όπως Βαζέχα, Καραγκούνης, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος κ.ά. Σε λίγες μέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την πώληση των προσκλήσεων και για ολη την διεξαγωγή του αγώνα.

Τιμή Πρόσκλησης 5 Ευρώ!

Για το Δ.Σ.
Το Γραφείο Τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Συγκέντρωση για την δημιουργία στάση του Προαστιακού στα Βάγια πραγματοποιήθηκε το σαββάτο το βράδυ στην αιθουσα του δημαρχείου .
.Μεγάλη ηταν οι προσέλευση καθώς το θέμα θεωρείτε καθοριστικό για της μετακινήσεις των κατοίκων της κοινότητα αλλά και των αλλων περιοχών.

Θέτικοι στην προταση ειναι ο Δήμαρχος θηβαίων Σ. Νικολάου και οι βουλευτες του νομου Ν.Θηβαιος και Α.Κουτσουμπας οπου θα θέσουν το θέμα στους αρμοδίους

Παρόντες στην συγκέντρωση ηταν δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί κάτοικοι των βαγιων.


Αναρτήθηκε από diaylos 9 

Μουζάλας στα εγκαίνια δομής φιλοξενίας στη Θήβα: Υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα μετανάστευσης


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
http://www.newsbomb.gr/

Μια νέα δομή φιλοξενίας εγκαινίασε στη Θήβα, το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Το νέο κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 800 πρόφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα αλλά και 65 κοντέινερ.

Στο κέντρο φιλοξενίας της Θήβας θα υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι αναψυχής και κοινόχρηστα μπάνια -περίπου 65.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μουζάλα, πρόσφυγες αλλά και μετανάστες «θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε. Πως δηλαδή από τις σκηνές φτάσαμε σε σπιτάκια με αξιοπρέπεια με κουζίνες αλλά και όλα όσα είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από δυο δωμάτια με δυο διπλές κουκέτες το καθένα, μια κουζίνα και μια τραπεζαρία.

Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ειδικά δωμάτια μόνο για γυναίκες, χώρους λατρείας αλλά και ιατρεία.

Τέλος, σε δηλώσεις του ο κ. Μουζάλας, τόνισε πως υπάρχει πάντα κίνδυνος νέου κύματος μετανάστευσης όμως το υπουργείο εργάζεται και υποστηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/777300/moyzalas-sta-egkainia-domis-filoxenias-sti-thiva-yparxei-kindynos-gia-neo-kyma-metanasteysis-pics#ixzz4bJKI2sBc

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στη Στερεά Ελλάδα




Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη, 16η Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών της Περιφέρειάς σχετικά με τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα επενδυτικά μέτρα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια καθώς και τα μέτρα που σχετίζονται με εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο.

Εισηγητές της ημερίδας θα είναι στελέχη του Τεχνικού Συμβούλου της Περιφέρειας για τις δράσεις του ΠΑΑ.

Θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες.

«Βροχή» τα λουκέτα στις επιχειρήσεις το πρώτο δίμηνο του 2017


Στις 5.669 έφτασε το πρώτο δίμηνο του 2017 ο αριθμός των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, ενώ αυτές που άνοιξαν το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 4.396.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», το γεγονός πως τα «λουκέτα» ήταν κατά 1.273 περισσότερα από τις συστάσεις εταιριών ή διαφορετικά το λεγόμενο αρνητικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών εταιριών στους καταλόγους του ΓΕΜΗ έχει θορυβήσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν πως αν συνεχίσει την πορεία της η ελληνική οικονομία σε καθοδικό σπιράλ -αργά ή γρήγορα- θα έρθει η σειρά τους να… κατεβάσουν ρολά.

Αναλυτικότερα, για τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, η νομική μορφή εταιρίας που προτιμάται, σταθερά, περισσότερο είναι η ατομική. Το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017 ιδρύθηκαν 2.535 ατομικές εταιρίες. Ταυτόχρονα, όμως, έκλεισαν 4.016 εταιρίες της ίδιας νομικής μορφής – οι περισσότερες έβαλαν «λουκέτο» τον πρώτο μήνα του χρόνου (2.233 επιχειρήσεις).

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»



«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Θήβα 10 /3 / 2017
«Οι άλλοι φταίνε» για τη Δ.Ε. Θίσβης !

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα στο διαδίκτυο, για τις παρασκηνιακές ενέργειες και διεργασίες της δημοτικής αρχής που αφορούν τη Δ.Ε. Θίσβης, με στόχο να «καλοπιάσει» και επί της ουσίας να χειραγωγήσει τους πολίτες, κάνοντας το άσπρο μαύρο για να καμφθούν οι αντιδράσεις τους.

Με την τελευταία μάλιστα δημοσιευμένη επιστολή του προέδρου της Τ.Κ. Θίσβης, ο οποίος αποκλείστηκε από τον "μυστικό δείπνο", μένει έκθετη και η δημοτική αρχή, αλλά και οι πρόεδροι των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.

Δημιουργούνται μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση, το σκοπό και το περιεχόμενο των «διεργασιών». Το παρασκήνιο όμως και οι εσωτερικές ισορροπίες δεν αφορούν τους πολίτες. Με το παρασκήνιο δε λύνονται τα προβλήματα, ούτε και θα καμφθούν οι αντιδράσεις.

Η δημοτική αρχή, αντί να προχωρήσει σε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την πλήρη ανυπαρξία και εγκατάλειψη της περιοχής έξι χρόνια τώρα από την έναρξη εφαρμογής του Καλλικράτη, μεταθέτει τις ευθύνες αλλού. Φταίνε οι κυβερνήσεις, ο Καλλικράτης, τα δύσκολα προβλήματα.

Για άλλη μια φορά πετά την μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει τις δικές της αδυναμίες.

Απάντηση της Ν.Ε. Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της ΝΔ για τα θέματα Υγείας στο Νομό μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε.
ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της ΝΔ περί καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και εκπλαγήκαμε. Να του θυμίσουμε όμως τη γνωστή παροιμία «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»

Πολύ όψιμο το ενδιαφέρον των τοπικών στελεχών της ΝΔ για τις δημόσιες δομές υγείας του Νομού. Πολύ κοντή η μνήμη τους. Ξεχάσανε γρήγορα τις ισοπεδωτικές πολιτικές που εφάρμοσε ο σημερινός τους αντιπρόεδρος κ. Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας. Άλλωστε την κατάσταση που διατείνονται πως διαπίστωσαν στα Νοσοκομεία του Νομού, αφού δεν τους άρεσε, πρέπει να τους θυμίσουμε ότι από αυτούς την παραλάβαμε.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών εκφράζουν την απογοήτευση τους σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο πεζόδρομος.

Ένα έργο το οποίο ταλαιπώρησε για περίπου τρία χρόνια επαγγελματίες και κατοίκους , σκοπός του ήταν να αναβαθμίσει την αισθητική αυτής της πόλης αλλά και να συμβάλει στην εμπορική ανάπτυξη της οδού Επαμεινώνδα. Δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και είναι ευθύνη όλων μας ο καθένας από το τομέα του να αναλάβει τις υποχρεώσεις του :

Ø Ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να ψηφίσει τον κανονισμό λειτουργίας κάτι που όφειλε να είχε γίνει από την αρχή του έτους.

Ø Οι εμπορικές επιχειρήσεις οφείλουν να σεβαστούν τις όποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψουν σχετικά με την τροφοδοσία, την καθαριότητα, την υγιεινή αλλά και να προστατέψουν το έργο από φθορές .

Ø Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρόκειται για πεζόδρομο και όχι για δρόμο όπου θα χρησιμοποιείται για στάθμευση και για τη διέλευση αυτοκίνητων ή μοτοσυκλετων.

Έχοντας είδη καταθέσει με έγγραφα τις προτάσεις μας στο Δήμο αναμένουμε το κάλεσμα του το ταχύτερο δυνατό .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε συζήτηση στα Βάγια ΘΕΜΑ.. “Στάση του Προαστιακού στα Βάγια”

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα : “Στάση του Προαστιακού στα Βάγια”, στην οποία καλούνται όλοι οι Δημότες να παραβρεθούν.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν και οι Βουλευτές Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος και κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Αγώνας Μπάσκετ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός, πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις δείχνοντας ότι εμπράκτως ότι η Νέα Δημοκρατία και στην Βοιωτία παραμένει στο πλευρό της κοινωνίας, ακούγοντας τα προβλήματα και τις ανησυχίες της.
Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γαλάνη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Ιωάννη Γεωργάκο όπου συζητήθηκαν η χαμηλή επισκεψιμότητα στον Δήμο κατά τους χειμερινούς μήνες απόρροια της κακής οικονομικής κατάστασης που βιώνει η πατρίδα μας ενώ παράλληλα η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση έχει φέρει σε οριακό σημείο τους ιδιοκτήτες των τοπικών επισιτιστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, η δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού αποτέλεσε έναν αρνητικό παράγοντα στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.


Στην συνέχεια, ο Γιώργος Λιανός, μαζί με την Τομεάρχη Υγείας της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κα Λουκία Βαρουξή, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και την Διοικήτρια κα. Ευμορφία Βαλλά, με την συνάντηση να γίνεται σε άριστο κλίμα, αναλύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο όπως η υποστελέχωση ή η έλλειψη εξοπλισμού. Ως ΝΟΔΕ Βοιωτίας, κατέστη σαφές ότι παρά την καταστροφική πολιτική του Σύριζα στον τομέα της υγείας, η αναγκαιότητα προάσπισης της αξιοπιστίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ.


Τέλος, παρουσία της Τομεάρχου Παιδείας της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, κας Ασπασίας Σίμου, συζήτησαν με τον κ. Αλέξανδρο Καρκάνα, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση με την αυξημένη κινητικότητα για τη συμπλήρωση ωραρίου των καθηγητών, την περικοπή ωρών διδασκαλίας σημαντικών μαθημάτων όπως τα Αρχαία ενώ παράλληλα, διαπιστώθηκε η συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την μείωση των ειδικοτήτων, των κατευθύνσεων και των τμημάτων.

ΝΟΔΕ Βοιωτίας

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου



Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί στους δημότες του δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Η Κοινωνική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων με αγαστή συνεργασία και έντονο το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία, ενήργησαν με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ΑΜΕΣΑ, όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθούν εντός των καθορισμένων προθεσμιών τα επιδόματα στους δικαιούχους και ως εκ τούτου ο Δήμος Θηβαίων συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που καταβάλλει επιδόματα του 2017 χωρίς καθυστερήσεις.

Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού η Στερεά Ελλάδα


Με αντικείμενο την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού μέσω πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Μπακογιάννης ανακοίνωσε την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» που αφορά σε κυνηγούς από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα για το ψάρεμα, την ορειβασία, την πεζοπορία και τον αγροτουρισμό, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση της οικονομίας και του τουρισμού.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Στερεάς Ελλάδας καθώς και οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί να συνδράμει στην επίλυσή τους.

Μετά την συνάντηση, ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: «Στη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν 32 Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 17.000 κυνηγοί. Η Περιφέρειά μας διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να την καταστήσουν το κέντρο του κυνηγετικού τουρισμού στη χώρα μας. Με την συμμετοχή μας στην έκθεση αλλά και με όλες τον σχεδιασμό που κάνουμε για την προβολή των δυνατοτήτων της Στερεάς Ελλάδας για το κυνήγι, το ψάρεμα και όλες τις δραστηριότητες στη φύση, μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και την οικονομία μας.»

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές στα χέρια της αστυνομίας. (φώτο)

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στις Πλαταιές Βοιωτίας και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά 55 κλοπές μετασχηματιστών, από τον Ιούνιο του 2016, με την συνολική ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός να εκτιμάται στις 249.000 ευρώ

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διάφορα εργαλεία, μία κουκούλα τύπου full face, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (04-03-2017) το πρωί στις Πλαταιές Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 23 ετών, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών σε περιοχές της Βοιωτίας.

Σε βάρος τους, καθώς και δύο ακόμη τουλάχιστον ομοεθνών συνεργών τους που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον ο 28χρονος συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2016, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, ενέχονται στην διάπραξη συνολικά πενήντα πέντε (55) κλοπών μετασχηματιστών, στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι και Πλαταιές Βοιωτίας, καθώς και στις Ερυθρές Αττικής, ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός, εκτιμάται στις (249.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών, διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δράσης (κατσαβίδι και κλειδιά, εκ των οποίων το ένα τυλιγμένο με μονωτική ταινία), μία κουκούλα τύπου full face, δύο κινητά τηλέφωνα, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα ναρκωτικό δισκίο.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, μετά την κατάσχεση δύο οχημάτων, έμφορτων με κλεμμένα πηνία μετασχηματιστών, τα οποία εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα την 09-05-2015 και την 23-05-2016, σε περιοχές του Σχηματαρίου και του Καπαρελλίου Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της εγκληματικής σπείρας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

« Η ΟΝΝΕΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ »



Με αφορμή την 6η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε ως κοινωνία σε ένα ζήτημα με τεράστιες προεκτάσεις.

Στο σημερινό σχολικό περιβάλλον πολλοί μαθητές πέφτουν θύματα σχολικής βίας (συναισθηματικής λεκτικής, σωματικής) και εκφοβισμού, αφού σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που διεξήγαγε το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, ένα στα τρία παιδιά γίνεται θύμα.

Η Ημέρα κατά της σχολικής βίας ας αποτελέσει έναυσμα για ένα πιο Δημοκρατικό σχολείο που στην ουσία σηματοδοτεί μια πιο Δημοκρατική κοινωνία. Ένα σχολείο στο οποίο θα εκλείψουν φαινόμενα σχολικής βίας περιθωριοποιώντας τον κάθε είδους ρατσισμό (κοινωνικό, φυλετικό, πολιτικό), για ένα σχολείο που η αξία του σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου και η παρότρυνση των μαθητών να ασχολούνται με τα κοινά & τις συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες θα είναι σε περίοπτη θέση.

Η σχολική βία είναι θέμα όλων μας.
ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

 https://viotikignomi.blogspot.gr

Αυτή είναι η νέα σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

https://tvstar.gr
Με την ολοκλήρωση του ήμισυ της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, συνεδρίασε χθες, Κυριακή 5 Μαρτίου, σύμφωνα με το νόμο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προεδρείου και μελών στις Επιτροπές.

Η νέα σύνθεση του Προεδρείου έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΠΣ: Ψυχογιός Γιώργος
Αντιπρόεδρος ΠΣ: Γρεβενίτης Θωμάς
Γραμματέας ΠΣ: Κυρίτσης Δημήτρης

Η νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής έχει ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή
Μπακογιάννης Κωνσταντίνος - Πρόεδρος

Φακίτσας Βασίλης (βασικός) - Τσιτσάνης Λάμπρος (αναπληρωματικός)
Αργυρίου Δημήτρης (βασικός) - Σανίδας Ηλίας (αναπληρωματικός)
Κάππος Στάθης (βασικός) - Κατσαρός Χαράλαμπος (αναπληρωματικός)
Βαρδακώστας Κωνσταντίνος (βασικός) - Βουρδάνος Δημήτρης (αναπληρωματικός)
Σανιδάς Χαράλαμπος (βασικός) - Παπαχριστοδούλου Σπύρος (αναπληρωματικός)
Γρεβενίτης Θωμάς (βασικός) - Τιμπλαλέξης Δημήτρης (αναπληρωματικός)
Γκικόπουλος Γεώργιος (βασικός) - Ντούρου Ιωάννα Σοφία (αναπληρωματικός)
Ευαγγελίου Παναγιώτης (βασικός) - Γεωργούλης Αδαμάντιος (αναπληρωματικός)

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

Επιτροπή Περιβάλλοντος
Ταγκαλέγκας Γιάννης - Πρόεδρος

Κυρίτσης Δημήτρης (βασικός) – Καραγιάννης Κωνσταντίνος (αναπληρωματικός)
Καλατζή Κατερίνα (βασικός) - Τσιτσάνης Λάμπρος (αναπληρωματικός)
Αραβαντινού Πέγκυ (βασικός) - Κάππος Στάθης (αναπληρωματικός)
Μιλίδου Αφροδίτη (βασικός) - Κελαϊδίτης Γιώργος (αναπληρωματικός)
Παπαχριστοδούλου Σπύρος (βασικός) - Αναστασίου Γιώργος (αναπληρωματικός)
Μελισσάρης Ιωάννης (βασικός) - Αγγελέτος Ιωάννης (αναπληρωματικός)
Ντούρου Ιωάννα Σοφία (βασικός) - Γκικόπουλος Γεώργιος (αναπληρωματικός)
Γεωργούλης Αδαμάντιος (βασικός) - Ευαγγελίου Παναγιώτης (αναπληρωματικός)


Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ως εξής:

Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αργύρης Δημήτρης - Πρόεδρος

Τσιτσάνης Λάμπρος (βασικός) - Φακίτσας Βασίλης (αναπληρωματικός)
Κατσαρός Χαράλαμπος (βασικός) - Αραβαντινού Πέγκυ (αναπληρωματικός)
Κούκουζας Ευάγγελος (βασικός) - Παπαναστασίου Μίνα (αναπληρωματικός)
Καρακάτζας Αθανάσιος (βασικός) - Αργυρίου Δημήτρης (αναπληρωματικός)
Μπακομήτρος Κωνσταντίνος (βασικός) - Περγαντάς Ιωάννης (αναπληρωματικός)
Κουλούρης Γεώργιος (βασικός) - Τσολάκη Σοφία (αναπληρωματικός)
Αλαμπάνου Δέσποινα (βασικός) - Παπαδιώτης Αθανάσιος (αναπληρωματικός)
Γιαννόπουλος Αθανάσιος (βασικός) – Γεωργούλης Αδαμάντιος (αναπληρωματικός)

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά το πέρας της συνεδρίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα απερχόμενα μέλη, μα κυρίως την επί 2,5 χρόνια πρόεδρο του Περιφερειακού μας συμβουλίου, τη Μίνα Παπαναστασίου που με τίμησε με την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της. Είναι πολύ σημαντικό ότι τόσο η νέα σύνθεση του προεδρείου όσο και των επιτροπών είναι προϊόν συναίνεσης και συνεννόησης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την πολύ καλή συνεργασία, μεταξύ των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρό μας, τον Γιώργο Ψυχογιό και κυρίως εύχομαι να συνεχίσουμε -όπως έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα- να δουλεύουμε, με σύμπνοια, πέρα και πάνω από κόμματα, για το καλό της Περιφέρειας».

Οι δημαιρεσίες στο Δήμο Θηβαίων για την εκλογή Προεδρείου ΔΣ και μελών Επιτροπών Οικονομικής και Ποιότητας ζωής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι δημαιρεσίες στο Δήμο Θηβαίων για την εκλογή Προεδρείου ΔΣ και μελών Επιτροπών Οικονομικής και Ποιότητας ζωής
Πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με το νόμο καθώς βρισκόμαστε στη μέση της δημοτικής θητείας.

Στη συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου, προέδρευσε ο κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, ως πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας “Νέα Ενωτική Πορεία”.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεκλέχθηκε ο κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης (από την παράταξη της πλειοψηφίας), Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Θωμάς Κιούσης και Γραμματέας ο κ. Παναγιώτης Μέξης (από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Δήμος Θηβαίων -Ώρα Ευθύνης”)
Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, των οποίων η σύνθεση έχει ως εξής:

ΝΕΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επίσκεψη στα γραφεία της ΚΕΔΗΛ από το Διοικητικό Συμβούλιο

http://www.siriosfm.gr/


Επίσκεψη στα γραφεία της ΚΕΔΗΛ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλο το προσωπικό που έχει προσληφθεί για την υλοποίηση του προγράμματος “Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψήφιων Μετεγκατάστασης” στη Λιβαδειά, ενώ σκοπός της ήταν η ενημέρωση των μελών του ΔΣ για την πορεία του προγράμματος που συμπλήρωσε με επιτυχία τέσσερις μήνες από την έναρξη υλοποίησης του.

Τα μέλη ενημερώθηκαν για τον τρόπο διαμονής των ωφελούμενων στη πόλη, την καθημερινότητα τους και τις δράσεις που σχεδιάζει και πρόκειται να πραγματοποιήσει η ΚΕΔΗΛ για την ομαλή ενσωμάτωση τους στη κοινωνία.

Επιπλέον, εκφράστηκαν απόψεις από τα μέλη για τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων που προκύπτουν, ενώ δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο που πραγματοποιεί το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ όλο αυτό το διάστημα.

Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ - Α.Ε. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Κυριακή 5/3/2017 στις 13:00

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με δύο αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων ξεκινά η δεύτερη περίοδος της δημοτικής θητείας στο Δήμο Θηβαίων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου με την υπ' αρ. 232/2017 απόφασή του όρισε νέους Αντιδημάρχους για τις Δημοτικές Ενότητες Πλαταιών και Θίσβης τους κ.κ. Βασίλειο Κατσάρα  και Αναστάσιο Καμούτση  αντίστοιχα,  ενώ διατήρησε τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Τσαραμπάρη για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων, Ανδρέα Χατζησταμάτη και Σπυρίδωνα Κίτσο με καθ’ ύλην αρμοδιότητες.
Οι Αντιδήμαρχοι θα έχουν θητεία από 1-3-2017 έως 31-8-2019 και τους μεταβιβάστηκαν  συγκεκριμένες  αρμοδιότητες.
( Δείτε εδώ : https://drive.google.com/file/d/0Bwe3sF911CPSb0JfY3pqYzVlQzg/view την απόφαση και αναλυτικά όλες τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων) 
Mε αφορμή τις αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 έληξε  η θητεία των Αντιδημάρχων, σύμφωνα με το νόμο,  καθώς βρισκόμαστε στη μέση της θητείας μας. Ως εκ τούτου θεώρησα ότι πρέπει  να δοθεί η ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα από τη δημοτική μας ομάδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο μας και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Η ανανέωση στο σχήμα των Αντιδημάρχων αφορά τη Δ.Ε. Πλαταιών και τη Δ.Ε. Θίσβης και εύχομαι στους νέους Αντιδημάρχους κ.κ. Κατσάρα και Καμούτση καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και στους κ.κ. Κίτσο, Χατζησταμάτη και Τσαραμπάρη- που παραμένουν Αντιδήμαρχοι- καλή συνέχεια στο έργο τους. 
Δράττομαι τις ευκαιρίας να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πρώην Αντιδημάρχους Θίσβης κ. Γιώργο Σκαλή και Πλαταιών κ. Γιώργο Μητσάκη για την πολύτιμη συμβολή τους στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Είχαμε μία αγαστή συνεργασία και πιστεύω ότι καταφέραμε μαζί ένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο για τις συγκεκριμένες ενότητες. Η συνεργασία μας φυσικά δεν σταματά καθώς θα συνεχίζουν ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να στηρίζουν και να βοηθούν τον τόπο μας».

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Η ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ απολύει ξανά εργαζομένους για παραδειγματισμό!


Εντελώς ξαφνικά και χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας Πλαστικών Μόρνος ΑΕ του Ομίλου Φιλίππου, με έδρα τη Θήβα, προχώρησε και πάλι σε απολύσεις με το αιτιολογικό της κατάργησης ενός τμήματος λόγω ανταγωνιστικότητας.

Η συγκεκριμένη εταιρία η οποία σημειωτέον είχε πρόσφατα προχωρήσει και πάλι σε απολύσεις εργαζομένων χωρίς λόγο και αιτία ,απλά και μόνο για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ,έδειξε για μια ακόμη φορά την ανθρώπινη αναλγησία και το πώς αντιλαμβάνεται τον παράγοντα εργαζόμενο στο χώρο της εργασίας.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται καινούργια Μονοκατοικία στην Πέτρα Αλιάρτου

Πωλείται οικία καινούργια,στην Πέτρα Αλιάρτου, 75 τ.μ., σε οικόπεδο 310 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης της υπάρχουσας οικοδομής και οικοδόμησης ενός ορόφου ακόμα λόγω μεγάλου συντελεστή κάλυψης του οικοπέδου. Έχει καλοριφέρ, τζάκι, κλειστή στεγασμένη ψησταριά, ηλιακό θερμοσίφωνα 3πλής ενέργειας και αμφιθεατρική απεριόριστη θέα στον κάμπο της Κωπαΐδας. Επίσης, διαθέτει parking, υπόγεια αποθήκη και μεγάλο κήπο. Απέχει 95 χλμ. από Αθήνα και 50 χλμ. από Αράχοβα και Παρνασσό. 

Τηλ. Επικ. 697 3171869

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης