« Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » Σ.Μ.Α. ΘΙΣΒΗΣ

« Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης » Σ.Μ.Α. ΘΙΣΒΗΣ : Λάθος ή Κατά λάθος αποκάλυψη;



Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και όχι μόνο, η εξαγγελία του Πρωθυπουργού, στο συνέδριο για την ανάπτυξη στη Λαμία, περί δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβη, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ.

Η αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο περί λάθους ενημέρωσης του Πρωθυπουργού, εν μέσω μιας ασάφειας του ποιος έδωσε την λάθος ενημέρωση, κατέληξε στην αποκάλυψη μιας κραυγαλέας εξωθεσμικής ενέργειας του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Κάτω από το βάρος των εγγράφων που ήρθαν στην δημοσιότητα και την έντονη αντίδραση κατοίκων και τοπικών συμβούλων, ο κ. Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι με δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία, χωρίς να έχει ζητήσει την άποψη της τοπικής κοινωνίας και να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, άρα και χωρίς να έχει καμία νόμιμη εξουσιοδότηση, λειτουργώντας εντελώς εξωθεσμικά, ζήτησε την κατασκευή του ΣΜΑ Θίσβης στο Δ.Σ του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) και τον ενέταξε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ούτε εκ των υστέρων θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τα θεσμικά όργανα του Δήμου ! ! !

Για όλα αυτά και χωρίς να έχει αποδεχτεί την υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, όπως αποδείχθηκε από τα λεγόμενά του, ζήτησε συγγνώμη για να κλείσει, όπως εκείνος νομίζει , την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Βεβαίως, ουδόλως μας καθησυχάζει αυτή η τυπική συγνώμη, διότι τα μέχρι σήμερα γεγονότα καταδεικνύουν ότι αυτή η συμπεριφορά τελευταία τείνει να γίνει η πάγια τακτική της δράσης τόσο του Δημάρχου, όσο και της Δημοτικής αρχής συνολικά. Απαξιώνοντας τους θεσμούς της τοπικής διαβούλευσης και του διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακολουθούν “κρυφή ατζέντα” και εφαρμόζουν την πρακτική του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”.

Τους προειδοποιούμε ότι, όταν καταστρατηγούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες και απαξιώνονται η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας και ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δεν πρόκειται περί λάθους, αλλά για επιλογή άσκησης πολιτικής, με εξωθεσμικό τρόπο. Οι εκ των υστέρων καλές προθέσεις, όχι μόνο δεν μας πείθουν, αλλά μας ανησυχούν περισσότερο, διότι όταν η ανευθυνότητα συνδυάζεται και με σκοπιμότητα τότε η άσκηση εξουσίας γίνεται επικίνδυνη.

Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας για την εκλογή τους, σε καμία περίπτωση δεν τους δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετούν. Ο λαός επιβραβεύει, αλλά γίνεται και ο μεγαλύτερος τιμωρός, όταν καταλάβει ότι αυτοί που επέλεξε καταπατούν τα δικαιώματα του.

Για την Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Ο Επικεφαλής

Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης