Διορισμός Διοικήτριας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς - Θήβας


H Ευμορφία Βαλλά είναι η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λιβαδειάς - Θήβας

Έχει πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ. Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια της Οδοντιατρικής Ε.Σ.Υ., Π.Ε.Δ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ως υπεύθυνη Διαχείρισης Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Κ.Υ. Μήλου και του Δικτύου και Εξοπλισμού Τηλεϊατρικής. Συμμετείχε σε αποστολές των εθελοντών «ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» του Παν/κού ΓΝ Ηρακλείου» και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Μήλου-Κιμώλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Της ευχόμαστε καλή επιτύχια στο δύσκολο έργο ανασυγκρότησης των δυο Νοσοκομείων του Νομού μας που αναλαμβάνει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.exeis-nea.gr/news/

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. "Μέθυσε" την άσφαλτο με κρασί

Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης

Βυτιοφόρο φορτωμένο με κρασί ντελαπάρισε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Κάστρου

Το ατύχημα απέδωσε ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας σε λανθασμένο χειρισμό.
Η κυκλοφορία γινόταν από τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης με μικρές καθυστερήσεις ενώ χρειάστηκε η συνδρομή γερανοφόρου οχήματος προκειμένου να μετακινηθεί το βυτιοφόρο


Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική οδό Αθηνών... απόLAMIASTARGR

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκτακτη ανακοίνωση - προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Aνακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τη δράση σπείρας που εξαπατά μέσω τηλεφωνημάτων σε πολίτες, εξέδωσε η ελληνική αστυνομία, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο αντίδρασης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά τους πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους

Οι δράστες επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενή τους και ζητούν την καταβολή χρημάτων.

Από πέρυσι μέχρι σήμερα, έχει συλληφθεί πλήθος δραστών και έχει σχηματιστεί μεγάλος αριθμός δικογραφιών για τέτοιου είδους υποθέσεις εξαπάτησης

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής τέτοιων περιστατικών, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές σε διαρκή βάση

Οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται πάντα στις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, ενημερώνει, συμβουλεύει και ευαισθητοποιεί σε διαρκή και σταθερή βάση τους πολίτες, ενώ οι Υπηρεσίες της δραστηριοποιούνται συστηματικά στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων και στη σύλληψη των δραστών, σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να ενημερωθούν και πάλι οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι και να αποφεύγουν το ενδεχόμενο εξαπάτησής τους, επισημαίνεται ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi), η οποία αποτυπώνεται ως ακολούθως:

Οι δράστες, έχοντας προφανώς αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.
AdTech Ad


Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής τέτοιων περιστατικών, συνιστά στους πολίτες:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο.

Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να μην πείθεστε και να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση.

Σε καμία περίπτωση να μην πείθεσθε, ακόμη κι αν μιλήσετε με άτομο το οποίο σας έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ σας τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή σας.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τον παραπάνω τρόπο δράσης και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.

Τέλος, παρακαλείσθε να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό».http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_802.html

Ο Αρχιεπίσκοπος στο 2ο Αρβανίτικο Αντάμωμα στα Οινόφυτα (ΦΩΤΟ)



Το παρόν του έδωσε και φέτος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος Β στο 2ο Αρβανίτικο Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο λόφο των Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου που είχε κατακλείσει το λόφο των Αγίων Αναργύρων, όπου απο πέρυσι καθιερώθηκε το Αρβανίτικο Αντάμωμα με παραδοσιακή μουσική, πρωτότυπα λαογραφικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακές γεύσεις.

Ο Μακαριώτατος στο χαιρετισμό του, αλλα και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, συνεχάρη τους διοργανωτές, χαρακτήρισε όαση τέτοιου είδους εκδηλώσεις και τόνισε την σημασία που έχει η παράδοση για την πορεία του τόπου μας και την ιστορία μας, διότι οπως χαρακτηριστικά τόνισε "παράγει αντισώματα".

Τον Μακαριώτατο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΜΠΕΛΟΣ κ. Σταμάτης Ράπτης.

Κάτα τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που έχουν συμβάλει στην διατήρηση και προβολή της ιστορικής παραδοσης των Αρβανιτών.

http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/2_29.html

Πέντε ερωτήσεις Θανάση Σκούμα στον Δήμαρχο Θηβαίων


Ερωτήσεις σχετικά με το δημοτικό έλεγχο Ιουνίου 2016 (αφορά τον έλεγχο του α’ εξαμήνου) 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Σχετικά με το έργο της «ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου»
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (12 υπέρ, 7 κατά, 2 λευκά) αποφάσισε προ μηνός περίπου τη νέα παράταση του έργου της «ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου» έως την 31-12-2016!!!.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015. Υπενθυμίζουμε ότι η πλειοψηφία- παράταξη Σ. Νικολάου είχε εγκρίνει στις 14-12-2015 τον 3ο Ανακεφαλαιωτικό πίνακα του έργου Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων.
Το έργο υπολείπεται κατά πολύ της ολοκλήρωσης του φυσικού αντικειμένου, το οποίο φυσικό αντικείμενο, δηλαδή και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες εργασίες στην υπόλοιπη Επαμεινώνδα και στους κάθετους δρόμους, δεν μπορούν οικονομικά να ολοκληρωθούν. Αλλά η δαπάνη του έργου με τον 3ο ΑΠΕ έκλεισε στο ποσό των 2.179.870,83 € χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ και είναι σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση!!!.
Σημειώνουμε, ότι το έργο έχει δημιουργήσει επί 2,5 χρόνια μια αρνητική κατάσταση με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικονομία και κυκλοφορία της Θήβας. Το τελευταίο εξάμηνο έχει αποκλεισθεί το βόρειο τμήμα της Επαμεινώνδα και εκμηδενιστεί η λειτουργία αυτού του τμήματος της πόλης.
Το έργο είχε παραταθεί έως 24 Απριλίου 2016 και δεν γνωρίζουμε σε ποιο ύψος θα φθάσει το ποσό των δαπανών, όταν ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες εργασίες.
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αφού η κάλυψη του οικονομικού αντικειμένου, με υπολειπόμενο ένα πολύ μεγάλο τμήμα του έργου (που είχε έκπτωση 43%), δεν μπορεί τεκμηριωμένα να δικαιολογηθεί. Η από πολύ καιρό διατυπωμένη απαίτηση μας, να δημοσιοποιείται η πορεία του έργου (καθώς και να αναρτηθεί σε δημόσιο κεντρικό σημείο της πόλης η μελέτη και η πρόοδος του έργου) δεν εισακούστηκε.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος:
1.Ποιο τμήμα του φυσικού αντικειμένου του έργου καλύπτεται από τα ποσά που δόθηκαν με τον 3ο ΑΠΕ, ο οποίος έκλεισε σε ισοζύγιο με την αρχική σύμβαση;
2.Ποια τμήματα εναπομένουν προς ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της μελέτης, με ποιες πηγές χρηματοδότησης θα πληρωθούν, ποιο το απαιτούμενο ύψος της δαπάνης και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση τους;
3. Ποιο είναι το συνολικό ύψος των ποσών των αναθεωρήσεων και για ποιους λόγους υπήρξε η αναθεώρηση;
4.Προτίθεστε να φέρετε το θέμα του έργου αυτού προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με πρόσκληση των πολιτών και των φορέων της πόλης; Και αν έστω και τώρα, προτίθεστε να ενημερώνετε τους δημότες με εβδομαδιαία ανάρτηση σε δημόσιο κεντρικό σημείο της πόλης την μελέτη και την εξέλιξη του έργου;
5.Για ποιο λόγο δίδονται συνεχώς παρατάσεις της ολοκλήρωσης των εργασιών;


ΕΡΩΤΗΣΗ 2. Συμπληρωματικές συμβάσεις  έργων.
Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σε διάφορα έργα, έχουν πλέον των αρχικών συμβάσεων, συμβασιοποιηθεί επιπλέον συμπληρωματικές συμβάσεις με την αιτιολογία –δικαιολογία της ανάγκης εκτέλεσης εργασιών που δεν είχαν προβλεφθεί στις αρχικές μελέτες ή προέκυψαν στη συνέχεια. Τα ποσά των συμπληρωματικών συμβάσεων διατέθηκαν σε βάρος άλλων κωδικών και έργων που ανεστάλησαν, και διαπιστώθηκε μια αντικειμενική ανεπάρκεια των μελετών που εκπονήθηκαν για τα έργα αυτά, με τις εννοούμενες συνέπειες στη διαγωνιστική διαδικασία.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
1.Πόσα και ποια είναι τα έργα που έγιναν συμπληρωματικές συμβάσεις και ποιο το ποσοστό έκπτωσης κάθε έργου;
2.Με τι ποσά επιβαρύνθηκαν οι προϋπολογισμοί των έργων (ανά έργο και συνολικά);
3.Σε ποια από αυτά τα έργα οι μελέτες έγιναν από ιδιώτες και με ποια διαδικασία (ανάθεση ή διαγωνισμός) και σε ποια εκπονήθηκαν από την Τ.Υ. Του Δήμου;
4. Η μη επάρκεια των μελετών αυτών οδήγησε τη δημοτική αρχή στη διερεύνηση των λόγων και στην πιθανή λήψη μέτρων; Και αν όχι, γιατί;   

ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Διαγωνισμός Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας και μη νομιμότητα του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο με δύο αποφάσεις του (κλιμάκιο και τμήμα), έκρινε ως μη νόμιμη τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., και απέρριψε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου για το έργο της ΜΕΑ Θήβας, που είχε προκηρύξει η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και το διαγωνισμό ολοκλήρωσε η διάδοχος αυτής «ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.». Για το διαγωνισμό αυτό, δεν ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο Θηβών και φυσικά οι δημότες του Δήμου Θηβαίων. Προς το σκοπό αυτό, της ενημέρωσης ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο τα έγγραφα που αφορούν το διαγωνισμό, προσφορές, εντσάσεις, αποφάσεις επί ενστάσεων, αποφάσεις κατακύρωσης, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού, αποφάσεις πιθανών αντικαταστάσεων μελών κλπ. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:
1)Θα μας χορηγήσει όλες τις αποφάσεις της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ και του ΦΟΔΣΑ Στερεάς ΑΕ, που αφορούν όλη τη διαγωνιστική διαδικασία της ανάδειξης αναδόχου του έργου της ΜΕΑ Θήβας (προσφορές διαγωνιζομένων, ενστάσεις, αποφάσεις επί ενστάσεων, αποφάσεις κατακύρωσης, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού, αποφάσεις πιθανών αντικαταστάσεων μελών κλπ).;
2)Ποιος είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτού του διαγωνισμού; Η πολιτική στάση της δημοτικής αρχής, μη ενημέρωσης για τα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, συνάδει με την υποχρέωση πλήρους ενημέρωσης των πολιτών γι’ αυτό το σημαντικό δημόσιο θέμα;
3) Τα ποσά που καταβλήθηκαν από το Δήμο Θηβαίων στον μη νομίμως συσταθέντα φορέα  ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, θα αναζητηθούν από το Δήμο Θηβαίων;  

ΕΡΩΤΗΣΗ 4. Αποκλεισμός κοινοχρήστου οδού από Θίσβη προς Παραλία Βαθύ Νούσας
Από την 1-9-2015, η ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, απέκλεισε με αυθαίρετη και μη νόμιμη ενέργεια της την κοινόχρηστη οδό προς την παραλία Βαθύ Νούσας Θίσβης, αποκλείοντας όλους τους πολίτες από τη χρήση του δρόμου και του αιγιαλού παραλίας στο Βαθύ Νούσας. Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων ενέκρινε ψήφισμα κατά της ενέργεια αυτής. Το ψήφισμα αυτό δεν το είδαμε να δημοσιεύεται κάπου. Η τοπική Κοινότητα Θίσβης, με λαϊκή συνέλευση, κατήγγειλε την ενέργεια αυτή που είχε προαναγγελθεί από τον Αύγουστο 2015.  Παράλληλα, αν και ο Δήμος συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, εντούτοις, δεν απαίτησε την αποκατάσταση της αυθαιρεσίας και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια νόμιμης διεκδίκησης της κοινοχρησίας οδού, παραλίας και αιγιαλού.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Δήμαρχος:
1)Γιατί αποδέχεται η δημοτική αρχή την αυθαιρεσία αυτή;
2)Υπάρχουν δεσμεύσεις από τη δημοτική αρχή προς τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ;
3)Υπάρχουν επαγγελματικές σχέσεις δημοτικών συμβούλων με τη ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ;
4)Προτίθεται έστω και τώρα να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η κοινοχρησία της οδού, της παραλίας και του αιγιαλού;
5)Πώς υδροδοτούνται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ Θίσβης και ποιο είναι το αντίτιμο της υδροδότησης αυτής;

ΕΡΩΤΗΣΗ: 5. Η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο.
Η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας με εξασθενές χρώμιο, οδήγησε στην διεκδίκηση και την υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων από την ΕΥΔΑΠ. Οι υδρευτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΘ δεν χρησιμοποιούνται, πλην όμως έπαυσε να γίνεται και έλεγχος της περιεκτικότητας του νερού σε εξασθενές χρώμιο. Παραμένει το αίτημα μας για έλεγχο της ρύπανσης και των πηγών της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας. Καθώς επίσης και της μελέτης και εφαρμογής απορρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα, προκειμένου να μην παραμένει ανενεργό το υδρευτικό δυναμικό της περιοχής. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί, κατόπιν ελέγχων των αρμοδίων αρχών, παραβάσεις της νομοθεσίας για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σε βάρος υπευθύνων.
Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. Της ΔΕΥΑΘ:
1)Προτίθενται να ενεργήσουν ελέγχους για το ποσοστό επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου μας από εξασθενές χρώμιο και βαρέα μέταλλα;
2)Προτίθενται να επισπεύσουν ενέργειες προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι σε βιομηχανικές χρήσεις για τον πλήρη έλεγχο της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή μας;
3)Προτίθενται να μας χορηγήσουν τις βεβαιωμένες παραβάσεις σε βάρος υπευθύνων για υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων;
4)Προτίθενται να προκαλέσουν μελέτη εντοπισμού σημείων ρύπανσης και αποκατάστασης της ρύπανσης σε συνεργασία με συναρμόδιες αρχές;

Θήβα 16-05-2016
Ο ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος
Θανάσης Σκούμαςhttp://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_955.html

Πατάτα "γίγας" σε σχήμα... μωρού - Τι φυτρώνει στα χωράφια της Αχαΐας



Οι παραγωγοί του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας έχουν βγάλεισοδειές και σοδειές, παραγωγές και...
παραγωγές και τα μάτια τους έχουν δει πολλά περίεργα να φυτρώνουν στα χωράφια τους!

Πατάτα όμως σε αυτό το σχήμα και σχεδόν ενός κιλού σπάνια βρίσκουν.

Η πατάτα αυτή έχει ύψος 35 πόντους και ζυγίζει ένα κιλό και ο παραγωγός που την "αλίευσε" στο χωράφι του στη Λακκόπετρα, όπως υποστηρίζει τη βλέπει να έχει το σχήμα... μωρού!

Εσείς που βλέπετε τις φωτογραφίες τι λέτε;



Διαβάστε περισσότερα »

Εγκαίνια Μουσείου Θήβας


7 Ιουνίου εγκαινιάζεται το Μουσείο της Θήβας

Παρέμβαση των Αστυνομικών Βοιωτίας για τις αιφνίδιες μετακινήσεις της διμοιρίας υποστήρηξης

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστηρίξεως Α.Δ.Βοιωτίας


Κύριε Αρχηγέ,


 Τη Δευτέρα 23/5/2016, είκοσι (20) συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας στελεχώνοντας τη διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α. Βοιωτίας, αναχώρησαν από την Δ.Α.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 12.00 ώρα, για να εκτελέσουν υπηρεσία-λήψη μέτρων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ. Επέστρεψαν στην έδρα της Δ.Α.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 24.00 της ίδιας ημέρας. Την 25/5/2016 και πάλι 20 συνάδελφοι εκτέλεσαν υπηρεσία στο νομό Αττικής, αρχικά στον Πειραιά και εν συνεχεία στο κέντρο της Αθήνας. Αναχώρησαν την 12.00 ώρα από την Δ.Α.Βοιωτίας και επέστρεψαν την 00.30 της επόμενης ημέρας. Σήμερα 26/05/2016 η διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α.Βοιωτίας θα μετακινηθεί στην Αττική για λήψη μέτρων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αντιλαμβάνεται ο καθείς, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοι οι οποίοι φεύγουν πρωί από τα σπίτια τους για να εκτελέσουν υπηρεσία στην Αττική και επιστρέφουν μεσάνυχτα ή ακόμα και πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας..Υπενθυμίζουμε ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 είναι 40 ώρες για αυτούς που εκτελούν οποιαδήποτε μάχιμη υπηρεσία. Λόγω της πιθανής υπερεργασίας αφού οι συνάδελφοι θα εργαστούν επιπλέον ώρες, η Υπηρεσία τους θα πρέπει α) είτε να τους διαθέσει μία ημέρα ως αδιάθετο αλλαγής, β) είτε να τους χορηγήσει μία ημερήσια ανάπαυση πέραν της εβδομαδιαίας (ως υπερωριακό ρεπό), γ) είτε να τους διαθέσει σε υπηρεσίες με μειωμένο ωράριο, στις οποίες θα έχουν αφαιρεθεί οι επιπλέον ώρες, ώστε να μην υπερβαίνει ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας τις παραπάνω ώρες, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001.Επίσης αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε τις συνέπειες για τη Δ.Α. Βοιωτίας (δύναμη 275 Αστυνομικοί) να στερείται καθημερινά την υπηρεσία 20 μάχιμων συναδέλφων σε επιχειρησιακό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που λαμβάνουν χώρα στο νομό εξαιρετικής σοβαρότητας περιστατικά όπως, η παρουσία τρομοκρατών έξω από τη Θήβα την ημέρα της σχεδιαζόμενης απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς επίσης και η δράση συμμορίας η οποία ανατίναξε ΑΤΜ στις Ερυθρές λίγες ημέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό σε ΑΤΜ στα Οινόφυτα. Κατόπιν των ανωτέρω, διερωτώμεθα εάν η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες μας και την καταπολέμηση του εγκλήματος στο νομό Βοιωτίας; Αντιλαμβανόμαστε πλήρως και βιώνουμε τις συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος ( επιτήρηση κέντρου φιλοξενίας Οινοφύτων) πλην όμως οφείλουμε να απαντήσουμε στους συναδέλφους και στους συμπολίτες μας τι θα συμβεί στο νομό Βοιωτίας εάν η κατάσταση στην Ειδομένη διαρκέσει ένα μήνα, που αλλού θα κληθούν οι συνάδελφοι να εκτελέσουν υπηρεσία και πως θα καταπολεμηθεί το έγκλημα εάν δεν υπάρχουν περιπολίες λόγω τις λειψανδρίας;
Η ‘Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων αφουγκραζόμενοι παράλληλα και τις αγωνίες και των συμπολιτών μας.


                 
                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


          ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας          ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης                                       http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_578.html

5ο Δημ. Σχολείο Θήβας-Εγγραφές μαθητών στη Πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2016 -2017


Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-17 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 21 Ιουνίου. Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2010 έως 31-12-2010.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
Σας ενημερώνουμε ότι από το σχολικό έτος 2016-17 και εφεξής, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

* Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Όμως, τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.exeis-nea

Έρχεται καύσωνας! Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος από την Δευτέρα


Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην περιοχή των βορείων Βαλκανίων έχει ως συνέπεια την διατήρηση των σχετικά δροσερών θερμοκρασιών στην περιοχή μας, ενώ στα βορειοανατολικά τμήματα εξαιτίας αυτής της κυκλοφορίας θα επικρατήσει άστατος καιρός, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή για να πάμε στο Σαββατοκύριακο όπου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Ζέστη και ανομβρία φαίνεται πως θα συνθέσουν το καιρικό σκηνικό την επόμενη εβδομάδα, έως και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Θερμές αέριες μάζες θα προσεγγίσουν τη χώρα μας, με αποτέλεσμα από τη Δευτέρα, ο υδράργυρος να προσεγγίζει τους 36 ίσως τοπικά και τους 37 βαθμούς κελσίου, με τις πιο θερμές περιοχές να είναι τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και σε δεύτερο βαθμό η Κρήτη.


Σημαντικό ρόλο στην όλη εξέλιξη, θα παίξει όπως όλα δείχνουν ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, που φαίνεται να απασχολεί μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Η μετατόπιση αυτού θα κρίνει και το που θα «τερματίσει» ο υδράργυρος, καθώς επίσης και κατά πόσο θα δημιουργηθούν συνθήκες κατάλληλες για εκδήλωση πυρκαγιών. Για το διάστημα μετά τον – παρατεταμένο μάλλον – καύσωνα, τα σενάρια δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως.

Ατμοσφαιρικές διαταραχές τοπικού χαρακτήρα, παραμένουν ακόμα πιθανές, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ξηρασία στο διάστημα των πρώτων ημερών του Ιουνίου. Όπως και να έχει, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ας προετοιμάζονται για το πρώτο, σοβαρό θερμό επεισόδιο του… καλοκαιριού.

Θηβαίος Νικόλαος ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/5/2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ

Συνάντηση με αγρότες που επλήγησαν από την τελευταία έντονη χαλαζόπτωση είχε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Θηβαίος, στο Κοινοτικό Κατάστημα των Θεσπιών, κατόπιν πρωτοβουλίας κλιμακίου του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του κ. Αθανάσιο Ζαννιά και υπηρεσιακά στελέχη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μελισσάρης.

Στα πλαίσια της συζήτησης που διεξήχθη απαντήθηκαν ερωτήματα των αγροτών σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων για αποζημίωση και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Ο κ. Θηβαίος τόνισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και την προσπάθεια που γίνεται από τον ΕΛΓΑ για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να σταματήσουν οι αδικίες του παρελθόντος και οι αποζημιώσεις να δίνονται στους αγρότες με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Δημοτικός Έλεγχος - Κοινοποίηση Ερωτήσεων «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 27/ 5/ 2016

Προς : MME

Σας κοινοποιούμε τις ερωτήσεις τις οποίες κατέθεσε η παράταξη μας «Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης», προκειμένου να απαντηθούν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στον Δημοτικό Έλεγχο.

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Θήβα 16/5/2016

Θέμα: Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας

Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων –Ώρα Ευθύνης» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις».

Διαβάστε περισσότερα »

Προστατέψτε το σπίτι σας με κάμερες υψηλής ανάλυσης-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!


Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr

Δυο Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στη Βοιωτία



Την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, κατέλαβε η Ελλάδα, η οποία βραβεύθηκε για το 2016 με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές της και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.

Συνολικά 430 ελληνικές ακτές και εννέα μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2016
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 52 σημαίες ο νομός Χαλκιδικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αντίστοιχη έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης, το 97,2% των περιοχών στην Ελλάδα διαθέτει ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις «Γαλάζιες Σημαίες» φέτος βραβεύτηκαν σε όλο τον κόσμο 3.462 ακτές και 660 μαρίνες. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα, φέτος θα προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1987. Προκείμενου να αποσπάσει μια ακτή τη «Γαλάζια Σημαία» πρέπει να ικανοποιεί 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Βοιωτία [2]

Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος

 Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου

Φθιώτιδα [3]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα

Δήμος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη

Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης

Φωκίδα [8]

Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης
Εύβοια [3]

Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδα

Χειροπέδες σε 21χρονο στη Θήβα μέλος εγκληματικής ομάδας

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, κατόπιν
Εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του, ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Θήβας.


Συνελήφθη, χθες (24-05-2016) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 12-02-2016 Ένταλμα σύλληψης της κα Ανακρίτριας Θηβών, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, ο 21χρονος ήταν μέλος ιεραρχικά δομημένης και συγκροτημένης εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, η οποία είχε συσταθεί από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, με σκοπό την αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών από τα θύματά τους, με τη χρήση βίας ή με τη μέθοδο της απασχόλησης (σχετικό το από 29-01-2016 Δελτίο Τύπου μας).).


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/21.html

Πήγε να ληστέψει μπακάλικο στη Θήβα και το 'βαλε στα πόδια

Συνελήφθη άμεσα 30χρονος ημεδαπός, για απόπειρα ληστείας σε βάρος υπαλλήλου παντοπωλείου στη Θήβα


Συνελήφθη, χθες (23-05-2016) το μεσημέρι στην περιοχή των Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο 30χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη σε κατάστημα παντοπωλείου στη Θήβα και με την απειλή όπλου, προσπάθησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον 46χρονο ημεδαπό υπάλληλο αυτού, πλην όμως δεν τα κατάφερε και τράπηκε σε φυγή.

Ο 46χρονος κατήγγειλε χθες νωρίς το μεσημέρι το περιστατικό, στο Τμήμα Ασφαλείας Θήβων, όπου στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων, ο 30χρονος εντοπίσθηκε λίγες ώρες μετά στην περιοχή και συνελήφθη.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε έξω από το ανωτέρω κατάστημα και κατασχέθηκε ένα περίστροφο κρότου, ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης έχει αποφυλακισθεί πρόσφατα από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, απασχολώντας τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_489.html

Ληστεία με μαχαίρι σε παντοπωλείο στη Θήβα



 Συνελήφθη άμεσα 50χρονος ημεδαπός, για ληστεία σε βάρος ημεδαπής υπαλλήλου παντοπωλείου στη Θήβα


Συνελήφθη, χθες (23-05-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 50χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα παντοπωλείου στη Θήβα, στο οποίο εργαζόταν 29χρονη ημεδαπή και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε χρηματικό ποσό από τη ταμειακή μηχανή και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 50χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_514.html

Ο Σύλλογος "Παναγία η Μακαριώτισσα" αιμοδοσία.

Ο Σύλλογος
"Παναγία η Μακαριώτισσα"


Στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των πολιτών για αίμα, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας Λιβαδειάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πνευματικό κέντρο Δομβραίνας από 9:00 - 13:00.

Ζητάμε την συμμετοχή σας για την διατήρηση της τράπεζας αίματος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ζημιές από έντονη χαλαζόπτωση στη Βοιωτία.

Η τελευταία χαλαζόπτωση και κακοκαιρία της 21.05.2016 σε περιοχές της Βοιωτίας, όπως Λεύκτρα, Θεσπιές, Αλίαρτο, Αλυκή, Βάγια, Ακόντιο, Χαιρώνεια, Λιβαδειά, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες - κρεμμυδιών, σιταριών, κηπευτικών, αμπελιών – καθώς και σε υποδομές, δρόμους κλπ. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Ποιες οι ενέργειες επίσπευσης των εκτιμήσεων των ζημιών και δηλώσεων των πληγέντων στον ΕΛΓΑ, καθώς και αποκατάστασης των πληγέντων δικτύων;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Αγώνες - Αλεξίπτωτο πλαγιάς στις Πλαταιές


Αγώνας πρωταθλήματος αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπεντε)!
Διωργανωτής:ΑΟΚ(Αεραθλιτικός -Ομιλος Κιθαιρώνα)
Υπο την αιγίδα της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και της  Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιας!http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_799.html

Στη Θήβα την Τετάρτη η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κα Ράνια Αντωνοπούλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας,
η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Επ. Θήβας
και ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας
σε συνεργασία
με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
& Κοινωνικής Αλληλεγγύης

σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα έχουμε
την τιμή της παρουσίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας
για την Καταπολέμηση της Ανεργίας,
κας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Υπουργείου για την:
ü Προώθηση της απασχόλησης
ü Αντιμετώπιση της ανεργίας
ü Ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016
ώρα 19:00
στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας

Ίλιγγος: Τι τον προκαλεί και τι μπορείτε να κάνετε


Ο ίλιγγος είναι η αίσθηση της περιστροφής, του έντονου λικνίσματος, ή της αίσθησης ότι “όλα γυρίζουν” γύρω σας, ακόμα και όταν είστε απόλυτα ακίνητοι.

Για να κατανοήσουμε από τι ακριβώς προκαλείται ο ίλιγγος, πρέπει πρώτα να δούμε τον περίπλοκο τρόπο που ο εγκέφαλος ισορροπεί το σώμα. Τα ηχητικά κύματα ταξιδεύουν μέσα από το εξωτερικό κανάλι του αυτιού μέχρι να φτάσουν στο τύμπανο του αυτιού. Από εκεί, ο ήχος μετατρέπεται σε δονήσεις, οι οποίες μεταδίδονται στο εσωτερικό αυτί μέσω τριών μικρά οστών (άκμονας, σφύρα και αναβολέας) στον κοχλία και τελικά προς το αιθουσαίο νεύρο, το οποίο μεταφέρει το σήμα στον εγκέφαλο μας .

Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης-Αλίαρτος


ALFA-EXOPLISMOS:Επαγγελματικός Εξοπλισμός Μαζικής Εστίασης

Σ’ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον κάνει την εμφάνισή της η εταιρία Alfa-Exoplismos στον χώρο της μαζικής εστίασης. Νέα στο χώρο μα με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ψυκτικών εφαρμογών. Στοχεύουμε στην παροχή εύχρηστου και λειτουργικού εξοπλισμού προς τους επαγγελματίες πελάτες μας. Στόχος μας είναι η ανάγκη του πελάτη. Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ικανοποίηση και κατ’ επέκταση στην εμπιστοσύνη του επαγγελματία. Υποσχόμαστε συνέπεια, επιζητούμε σταθερές συνεργασίες. Σίγουρες, αξιόπιστες και οικονομικές λύσεις.


Επαγγελματικός Εξοπλισμός Καταστημάτων μαζικής εστίασης.
     Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  πατώντας ΕΔΩ http://www.alfa-exoplismos.gr/
   
      Εξοπλισμός μαζικής Εστίασης
      και Ανοξείδωτων Κατασκευών
          2Ο χλμ.  Π.Ε.Ο.  Αλιάρτου-Λιβαδειάς

                  ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        Τηλ.: 2268029431    Φαξ: 2268024121
                    
info@alfa-exoplismos.gr   www.alfa-exoplismos.gr

Στοιχεία που σοκάρουν: Από το 2008 έβαλαν λουκέτο 244.000 επιχειρήσεις -Χάθηκαν 842.000 θέσεις εργασίας



Τη δραματική εικόνα για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποκαλύπτουν οι αριθμοί, καθώς περισσότερες από 16.000«απουσιάζουν» από την τελευταία καταμέτρηση στηνΕλλάδα το 2015, σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν.

Ακόμη χειρότερη είναι όμως η ευρύτερη εικόνα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», από το 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί 244.712 επιχειρήσεις. Από τις 858.685 που καταμετρήθηκαν το 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μειώθηκαν σε 613.973 στα τέλη του 2015.
Μαζί τους, χάθηκαν και 842.670 θέσεις εργασίας, το ίδιο διάστημα. Ειδικότερα για το 2015, ο συνολικός αριθμός επιχειρήσεων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν φτάνει τις 613.973, σε σύγκριση με τις 630.050 το 2014. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταφράζεται σε 45.000 λιγότερες θέσεις εργασίας, αλλά και σε σημαντικά μειωμένη προστιθέμενη αξία για την οικονομία.
Στην πραγματικότητα, αναφέρει το δημοσίευμα, ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν το 2015 είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και τις νέες που άνοιξαν την ίδια χρονιά.
Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι η συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα συνεχίζεται. Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου δείχνουν ότι από τις αρχές του 2016 έως τα τέλη Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις και άνοιξαν 5.988.

Καταστροφές στην Αλυκή από τη δυνατή νεροποντή-ΦΩΤΟ

 Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η έντονη πρωινή βροχόπτωση στην παραλία Αλυκής,
καθώς οι δρόμοι της μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Από  τη δυνατή νεροποντή «πνίγηκε» στην κυριολεξία η Αλυκή,χωμάτινοι όγκοι ξεχύθηκαν με ορμή στους δρόμους στο εσωτερικό  του οικισμού με αποτέλεσμα να
έχουν σχηματιστεί ρέματα και οι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι.
Το οδικό δίκτυο Ξηρονομής -Αλυκής και Αλυκής -Αγίου Νικολάου,σε πολλά σημεία το οδόστρωμα έχει καλυφτεί με χώμα και μπάζα.
Το Permisospress επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ξηρονομής- Αλυκής κ.Κεφαλά,  ο οποίος επιβεβαιώνει και έχει καταγράψει ο ίδιος τις καταστροφές στην Αλυκή, και κάνει έκκληση στον Δήμο Θηβαίων να στείλει συνεργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

 


Οι αγρότες προειδοποιούν: Μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας θα ξαναβγούμε στα μπλόκα

Για «φοροληστεία με την έμμεση φορολογία» μιλά σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων προειδοποιώντας ότι θα ξαναβγεί στα μπλόκα μόλις οι αγρότες τελειώσουν τις δουλειές τους που δεν παίρνουν αναβολή.
«Μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας που δεν παίρνουν αναβολή, θα ξαναβγούμε στα μπλόκα ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει και ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, με περισσότερες επιτροπές αγώνα, με ενεργούς αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες» προειδοποιούν την Κυβέρνηση οι αγρότες.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, στηλιτεύει μεταξύ άλλων τη «φοροληστεία με την έμμεση φορολογία» και καταφέρεται κατά της διάταξης για τα κριτήρια που προσδιορίζουν τους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»:
«Με τον διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη», η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προωθεί, πιο γρήγορα, το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρών – φτωχών αγροτών, που για να συμπληρώσουν το πολύ χαμηλό αγροτικό εισόδημά τους αναγκάζονται να κάνουν και μια άλλη δουλειά, (εποχιακά μεροκάματα, άνοιγμα μικρομάγαζου στο χωριό κ.α.).
Ταυτόχρονα, σπέρνει την διχόνοια και τη διάσπαση μέσα τους αγρότες, καλλιεργώντας και την αυταπάτη ότι κάποιοι μεγαλύτεροι, φεύγοντας οι μικροί από τη μέση, θα καρπωθούν περισσότερες επιδοτήσεις-ενισχύσεις…».
Η Επιτροπή καταφέρεται επίσης κατά της κυβέρνησης για τη μείωση του αφορολόγητου των εργαζομένων από τις 9.500 ευρώ που ήταν, στα 8. 670 ευρώ, σημειώνοντας πως «αυτό που κερδίσαμε με το αφορολόγητο για μετά το 2016, μας το παίρνει πίσω με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών αναδρομικά από το 2015, με τη διατήρηση παλιών και την επιβολή νέων χαρατσιών που φορτώνονται στις πλάτες μας, (ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ και για τα χωράφια, δηλώσεις ΟΣΔΕ, αρδευτικές γεωτρήσεις, σταυλικές εγκαταστάσεις κ.α.)».

Πηγή: Οι αγρότες προειδοποιούν: Μόλις τελειώσουμε τις δουλειές μας θα ξαναβγούμε στα μπλόκα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267811/oi-agrotes-proeidopoioyn-molis-teleiosoyme-tis-doyleies-mas-tha-xanavgoyme-sta-mploka#ixzz49BPkT61V

Απόλυτη καταστροφή από το χαλάζι στα Λεύκτρα-ΦΩΤΟ

Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες στην περιοχή των Λεύκτρων η σημερινή  χαλαζόπτωση.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο και γεωπόνο της Τ.Κ Λεύκτρων κ. Τσαραμπάρη Χαράλαμπο,σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα  το απόγευμα τα Λεύκτρα.
Η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρότατη με το μέγεθος του χαλαζιού να είναι σαν καρύδι με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή σε καλλιέργειες κρεμμυδιού, σιταριού,κηπευτικών και αμπέλου.Ήδη ο πρόεδρος των Λεύκτρων επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο του ΕΛΓΑ ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία πρώτα εκτίμησης της ζημιάς  από τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και εν συνεχεία η δήλωση της ζημιάς από τους παραγωγούς.









http://permisospress.blogspot.gr/2016/05/blog-post_301.html

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης