Ιερώνυμος και Σανιδάς «αποκαθήλωσαν» Φίλη και ΣΥΡΙΖΑ (video)


«Όπου και να ανήκουμε η αλήθεια είναι αυτή, μπορεί να πουλήσατε και να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμιά μας, τα τρένα μας, όμως την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας δεν θα σας την παραδώσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος την Κυριακή (16/10/2016) το βράδυ από την Λιβαδειά όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Εστία Μητέρας».

Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πιστεύω πως όλοι άνθρωποι προβληματίζονται, σε όλους τους χώρους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένεια θέλουμε, τι θέλουμε για τα παιδιά μας, πως θέλουμε να ζήσουμε αύριο και ανάλογα με αυτό που θέλουμε να πορευτούμε».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκδήλωση για την «Συνταγματική προστασία των θεσμών του γάμου και της οικογένειας» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικαιρότητα υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση των θρησκευτικών είναι αντισυνταγματική.

«Αν όλα αυτά γίνουν νόμος παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα μας το οποίο πρέπει να σεβόμαστε όλοι, άρχοντες και πολίτες και πολύ περισσότερο οι φορείς της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας αφού πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους ορκίζονται ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Και αυτό οφείλουν να το κάνουν ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές πολιτικές πεποιθήσεις και κοινωνικές», επεσήμανε ο κ. Σανιδάς.

Και συνέχισε λέγοντας:

Πρώτον: «Στο προοίμιο του Συντάγματος η αύρα του οποίου διαπερνά ολόκληρο το Σύνταγμα αναγράφεται ότι το Σύνταγμα ψηφίζεται στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαίρετού Τριάδος. Το προοίμιο αυτό υπάρχει σε όλα τα συντάγματα από το πρώτο Επαναστατικό Σύνταγμα της Επιδαύρου μέχρι και σήμερα .

Δεύτερον: «Στο άρθρο 13 του Συντάγματος ορίζεται ότι κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη στον ελλαδικό χώρο και ως εκ τούτου καθιερώνονται με αυτό η ανεξιθρησκία και αυτό επιβεβαιώνει ότι το Σύνταγμα μας είναι δημοκρατικό. Όμως στο άρθρο 3 αναγράφεται ότι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Τρίτον: «Στο άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά στην παιδεία και ειδικότερα στην παράγραφο 2 αναγράφεται ότι η παιδεία έχει σκοπό μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

Οι διατάξεις αυτές όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Σανιδάς καθιστούν πρόδηλο ότι αν οι σκέψεις περί κατάργησης των θρησκευτικών και αντικατάστασης με θρησκειολογία γίνουν νόμος του κράτους τότε αυτός «θα είναι αντίθετος με τις συγκεκριμένες επιταγές του Συντάγματος και τούτο διότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα πάψει η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού να είναι η επικροτούσα αφού θα είναι ισοδύναμη με τις άλλες και δεν θα επιτρέπεται η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».

Τέλος ξεκαθάρισε πως το Σύνταγμα μας δεν είναι θεοκρατικό όπως υποστηρίζουν κάποιοι αλλά απλώς έχει θρησκευτικό χαρακτήρα ο οποίος έχει αφετηρία την επανάσταση του γένους το 1821.



ΕΔΩ ΤΟ VIDEO http://viotianet.gr/archives/38894

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης