Μια Μοναδική Λαογραφική Συλλογή στις Θεσπιές Βοιωτίας

Αξιόλογη ιδιωτική λαογραφική συλλογή του κ. Δημητρίου με παραδοσιακά χάλκινα αντικείμενα,κεραμικά, καλάθια
-εργαλεία γεωργικά
-εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων (κουρέα,χαλκουργού, πεταλωτή, μαχαιροποιού, σαμαροποιού, τσαγκάρη)
-ιστορικά έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες, λάβαρα, νομίσματα, όπλα
-βιβλία, δουλειά περίπου 20 ετών. . Στεγάζεται σε ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι (που είναι πατρικό του),στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Το Permissospress είχε  την χαρά και την τιμή να επισκεφτεί την συλλογή του και να μας ξεναγήσει ο ίδιος, ο Αθανάσιος Δημητρίου, στον υπέροχο χώρο  του, που με κόπο και μεράκι έφτιαξε.
-  Ότι με κόπο μάζεψε το εκθέτει τώρα στο υπόγειο  της κατοικίας του, στις Θεσπιές, τοποθετημένο με τρόπο που εκπλήσσει αλλά και που κάνει την περιηγησή μας ευχάριστη αλλά και διδακτική. Τα μπράβο είναι λίγα. Την συλλογή πρέπει να επισκεφτούν όλα τα Σχολεία αλλά και Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αλλά και γονείς με παιδιά. Ο Συλλέκτης Αθανάσιος Δημητρίου είναι πρόθυμος να δεκτεί και ξεναγήσει κάθε καλοπροαίρετο επισκέπτη.
τηλ.6944385783












Το ήξερες; Γιατί λέγεται «κουφή» ή «βουβή» αυτή η εβδομάδα;


Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι η τελευταία πριν την Eβδομάδα των Παθών η οποία αποτελεί και την πιο σημαντική της Ορθοδοξίας.Ο πάντα σοφος ελληνικός λαός αποκαλεί την εβδομάδα αυτή «κουφή» η «βουβή» με μοναδική δικαιολογία ότι την Εβδομάδα αυτή δεν τελούνται Ακολουθίες και ως εκ τούτου δεν σημαίνει ούτε η καμπάνα οπότε ούτε λέμε (Ακολουθία) ούτε ακούμε (Καμπάνα) αυτήν την Εβδομάδα.

Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη. Αρκεί μια ματιά στα Λειτουργικά βιβλία της Εκκλησίας μας για να μας πείσει ότι, όχι «βουβή» και «κουφή» δεν είναι αυτή η Εβδομάδα αλλά αντίθετα είναι πλήρης μηνυμάτων και Θεολογικών εννοιών γύρω από το Μυστήριο του θανάτου. H έκτη και τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής ονομάζεται «Εβδομάδα των Βαϊων». Για έξι μέρες πριν το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων η λατρεία της Εκκλησίας ωθεί τους πιστούς να ακολουθήσουν το Χριστό καθώς πρώτος αναγγέλει το θάνατο του φίλου Του και κατόπιν αρχίζει το ταξίδι Του στη Βηθανία και στην Ιερουσαλήμ.

http://thivarealnews.blogspot.com
ΠΗΓΗ

Ενημέρωση καταναλωτών από το ΥΠΑΠΕΝ εν όψει του Πάσχα


Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

Α. Σήμανση αμνοεριφίων
Αμνοερίφια ελληνικών ή κοινοτικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα
Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν:
σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και
σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, ιδίου χρωματισμού, στο εσωτερικό της οποίας αναγράφεται το όνομα της χώρας προέλευσης (π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΟΥΓΓΑΡΙΑ» κλπ.).

Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε άλλη κοινοτική χώρα (εντός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά :
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της κοινοτικής χώρας

Αμνοερίφια που εσφάγησαν σε τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ)
Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά :
όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας

-Κάθε σφάγιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
-Οι σημάνσεις καταλληλότητας και προέλευσης πρέπει να είναι ευανάγνωστες και να μην έχουν την όψη χρωματισμένου «λεκέ» στην επιφάνεια των σφάγιων.

Β. Σήμανση αυγών
Αναφορικά με τη σήμανση των αυγών, αυτά πρέπει να φέρουν :

Σφραγίδα με κωδικό, ο οποίος αποτελείται από τα εξής τμήματα :
α) μονοψήφιο αριθμό, που υποδηλώνει τη μέθοδο εκτροφής
0 «Βιολογική παραγωγή»
1 «Ελευθέρας βοσκής»
2 «Δάπεδο με στρωμνή»
3 «Εμπλουτισμένοι κλωβοί»

β) τον κωδικό της χώρας παραγωγής (π.χ. EL = Ελλάδα)
γ) τον κωδικό αριθμό εκτροφής

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

 








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΟΔΣΑ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, 28/03/2015 ΕΥΠΑΛΙΟ-ΔΩΡΙΔΑΣ)


 Στις 28 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο Φωκίδας, η Γενική Συνέλευση των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, σε εφαρμογή των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην ιδρυτική πράξη του Φο.Δ.Σ.Α, με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α, από το σύνολο των 25 Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν 22 Δήμοι, ενώ απείχαν 3 Δήμοι. Η Γενική Συνέλευση, ενέκρινε ομόφωνα το καταστατικό, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μετατροπής και εξέλεξε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής: - Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λαμιέων, Πρόεδρος - Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος - Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Μέλος - Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος, Μέλος - Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λοκρών, Μέλος - Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Μέλος - Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων, Μέλος - Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, Μέλος - Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Δελφών, Μέλος - Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης, Μέλος - Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου, Μέλος Το αμέσως επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία οργάνωσης του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 Θήβα : 30/03/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Με μια διαδικασία εξπρές ο Δήμαρχος Θήβας καλεί το Δ.Σ. να λάβει απόφαση για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων (ΤΟ.Σ.Δ.Α.) ώστε να ενσωματωθεί στον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.). Μάλιστα είχε προγραμματιστεί η απόφαση να ληφθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30/3/2015. Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. μας διένεμε την εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων στις 18/3/2015 και μας κάλεσε (τους επικεφαλής των παρατάξεων) να συναντηθούμε στο γραφείο του στις 26/3/2015 και να συζητήσουμε το θέμα και με βάση τις απόψεις να τροποποιηθεί ανάλογα το Σχέδιο ώστε στο Δ.Σ. να ψηφιστεί σύμφωνα με τις προτάσεις μας από κοινού.

Στην συνάντηση της 26/3/2015 παραβρεθήκαμε το Α.Ρ.Κ.Θ. και ο κος Γ. Κατσέλης, σε μια υποβαθμισμένη συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει την διαχείριση των απορριμμάτων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του μέλλοντος. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε την απουσία της παράταξης του κου Χαλβατζή καθώς και της « Λαϊκής Συσπείρωσης», άραγε τόσο αδιάφορο είναι αυτό το θέμα για τις παρατάξεις τους; Μετά από πολύ καθυστέρηση μας παρουσιάστηκε το Τοπικό Σχέδιο εν τάχει απουσία του Δημάρχου που παραβρέθηκε λίγο στο τέλος.

Το Τοπικό Σχέδιο που μας παρουσιάστηκε είναι ένα γενικόλογο σχέδιο με περιγραφή δράσεων απουσιάζουν όμως επιμέρους ποσοτικές στοχεύσεις στα διάφορα στάδια του (που είναι υποχρεωτικές με βάσει την νομοθεσία), για διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση, την ανάκτηση υλικών, την ανακύκλωση και την εναπόθεση ενός πολύ μικρού αδρανούς υπολείμματος στον ΧΥΤΥ. Πιθανόν επίτηδες δεν αναφέρονται οι στοχεύσεις διότι η σχεδιαζόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί τα απορρίμματα προς επεξεργασία κατά 90% ως «σύμμεικτα».

Το τοπικό σχέδιο που μας παρουσιάστηκε δεν περιέχει οικονομικά στοιχεία όπως κόστη κατασκευών, υποδομών , μηχανημάτων, δραστηριοτήτων, λειτουργικές δαπάνες (προσωπικό, συντηρήσεις). Δεν περιέχει εκτιμήσεις από δυνητικά υπολογιζόμενα έσοδα από την ανακύκλωση και την αξιοποίηση εν γένει των ανακτημένων υλικών. Αυτό είναι πάλι φυσικό διότι λείπουν οι προηγούμενα αναφερόμενες ποσοτικές στοχεύσεις. Έτσι δεν μπορούν να υπολογιστούν και συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία εσόδων και εξόδων που ενδιαφέρουν τους πολίτες που αυτοί τελικά μέσω των δημοτικών τελών θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Το Τοπικό σχέδιο δεν αναφέρεται για το προσωπικό που χρειάζεται για την λειτουργία του συνολικού συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων και με τι εργασιακές σχέσεις.

Το ΑΡΚΘ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τον Τοπικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία με τελικό στόχο να μηδενιστεί το κόστος λειτουργίας ανά κάτοικο ή μικροεπιχείρηση, να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να προστατευτεί το περιβάλλον.

Παρ΄όλα αυτά ο Δήμαρχος έδειξε απροθυμία να δεχτεί την πρόταση μας προς συζήτηση, επέμεινε να μην γίνει καμιά διαβούλευση για το μεγάλο αυτό ζήτημα τόσο στο Δ.Σ. όσο και με τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους. Επέμενε να ψηφιστεί στις 30/3/2013 διότι τάχα τελειώνουν οι προθεσμίες που επέβαλε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α. δηλ. την 31/3/2015 (ενώ είχε την σχετική εντολή για την διαβούλευση και εκπόνηση του ΤΟ.Σ.Δ.Α. από τις 19/1/2015).Μετά την σφοδρή αντίδραση μας αναγκάστηκε να μεταθέσει την ημερομηνία ψήφισης του.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν, τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την διαδικασία για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων, μελετώντας τις διάφορες προτάσεις και προτείνοντας τις δικές τους απόψεις με τελικό στόχο να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς σε αυτήν την διαδικασία της διαβούλευσης σαν ΑΡΚΘ θα συμβάλλουμε τα μέγιστα.

ΓΙΑ ΤΟ Α.Ρ.Κ.Θ.
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

Την υποστήριξη των δημοτών του για το Πάσχα ζητά το Κοιν.Παντοπωλείο Θήβας (video)

 Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Τους δημότες και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο καλεί ο δήμος της Θήβας, μια και έρχονται οι ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Ήδη αρκετοί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, όπως οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μόρνος», που συγκεντρώνουν εβδομαδιαία 190 συσκευασίες γάλακτος. Κάλεσμα σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για συγκέντρωση τροφίμων κάνει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε»

ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ , ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΟΛΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ Η ΓΙΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ Η BAHAREH KOMAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ !!!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ
 ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 


«Από τη Δύση στην Ανατολή»
Μάγεψαν το κοινό στο Συνεδριακό Κέντρο τού Καλλικρατικού 
Δήμου Θηβαίων στην εξαιρετική Συναυλία με έργα σόλο και για δύο πιάνα, 
ελληνικής και περσικής μουσικής η Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου
 και η Bahareh Komai.

Δύο πιανίστες προερχόμενες από δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, 
τον Δυτικό και της Ανατολής,  γεφύρωσαν αυτές τις πολιτισμικές 
διαφορές , παίζοντας έργα για δύο πιάνα κυρίως των πατρίδων τους.

Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου , Ελληνίδα και η Bahareh Komai ,
 Ιρανή, από τις ελαχιστότατες που παίζουν κλασσική μουσική
 στην χώρα της και που για πρώτη φορά βγήκε έξω απ αυτήν
 για να δώσει Ρεσιτάλ.
*** Το κοινό καλωσόρισε  ο Επιστημονικός Υπεύθυνος τού
 '' ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ '' τής Θήβας  πού ήταν
 Μεγάλος  Χορηγός τής Εκδήλωσης , Ιατρός κ. Βαγγέλης Ζωγράφος
 ο οποίος ευχαρίστησε την ΔΗΚΕΘ τού Δήμου Θηβαίων για την
 ευγενική Χορηγία της , δίνοντας το έναυσμα για μία Μαγική Συναυλία
 πού εκ στασίασε το κοινό με τούς ήχους των Πιάνων .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση ,
 ο τέως Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος , 
ο Πρόεδρος τής ΔΗΚΕΘ , Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Καμούτσης ,
 ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κατσέλης , η Πρόεδρος τού Ιατρικού 
Συλλόγου Θηβών κα Φιλιώ  Πρωτόπαπα .


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ :

*Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου

Γεννήθηκε και μένει στον Πειραιά

Σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στην
 Γερμανία (Staetisches Konservatorium Koln)

Την δίδαξαν η Alena Ciancova και o H.Goldmund.

Έλαβε ενεργό μέρος σε Meisterclass ερμηνειας και τεχνικής από
 τους D.Kraus, U.Junge, A.Solymon, A.Brendel, B.Skoda, Vl.Eskenanzy 
στις Μουσικές Ακαδημίες Stuttgard,Weimar , Koeln, Salzburg, Bruno.

Έλαβε διάκριση για την ερμηνεία της στον Chopin.

Εκτός της σόλο καριέρας , συνεργάστηκε με τον Cηris Jarrett 
(Suite Greque) Reiner & Ludimilla Witzel(Orfeus Trio) Σπύρο Μουρικη,
 Νίνα Πατρικίδου κ.α

Έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης , 
αλλά και στη Αίγυπτο, Ρωσία, Συρία, Τουρκία, Ιράν …

Με τα παραπάνω σχήματα (Τρίο & Κουαρτέτο) παίζουν αυτοσχεδιάζοντας
 κυρίως πάνω σε ελληνική παραδοσιακή μουσική)

Έπαιξε έργα Ελλήνων συνθετών σε επίσημη πρώτη του Ν.Νικολαίδη, 
Σ.Μπερδελή, Νικόλα Σωτήρη Κάσσου


* Bahareh Komai


Ιρανή πιανίστα από την Τεχεράνη. Διδάσκει στο Παν/μιο και ιδιωτικά.

Από 6 χρονών παίρνει μαθήματα πιάνου κοντά στον Δρ Ruhani
 και κατόπιν στη Βιέννη κοντά στον Καθηγητή Geretschlaege, 
Konservatorium Wienn.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στη χώρα της σόλο και για 2 πιάνα με τον
 συνθέτη Safa K.Shahidi

Είναι από τις ελάχιστες γυναίκες πιανίστες στο Ιράν.

Δίνει για πρώτη φορά ρεσιτάλ στο εξωτερικό και επιλέγει
 να παίξει στην Ελλάδα έργα ελληνικής και περσικής μουσικής
 σόλο για δυο πιάνα!

Έχει δέ σπουδάσει ιατρική ( μικροβιολόγος)


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!!

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Αυτοπαραγωγή-Εγκατάσταση Φωτοβολταικών σε στέγες σε βιομηχανίες και σε γεωτρήσεις.

Mexis-Βάγια Βοιωτίας

 Τι είναι το Net-Metering;

Το Net-Metering, ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός, είναι μια ουσιαστικά νέα πολιτική αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές, μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορούν να συμψηφίζουν την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού με την ενέργεια που καταναλώνεται στην κατοικία ή την επιχείρησή τους.

Ξεχάστε τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ρωτήστε μας πως;;; Τηλ:6974138136 

Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!! 


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ




ΔΕΔΔΗΕ: Δέχεται αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες

Από τις 8 Μαΐου θα ξεκινήσει να δέχεται ο ΔΕΔΔΗΕ τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγη, καθώς αναρτήθηκε σήμερα η σχετική εγκύκλιος για την έναρξη υποδοχής αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) στο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Σε πρώτη φάση ο ΔΕΔΔΗΕ θα υποδεχτεί μόνο αιτήματα σύνδεσης από καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης και για μέγιστη ισχύ φωτοβολταϊκού συστήματος 100 kWp στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα με αυτή νησιά, 50 kWp στην Κρήτη και 20 kWp στα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Τα αιτήματα θα υποβάλλονται στις αρμόδιες τοπικές μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ (Περιοχές) με συμπλήρωση του σχετικού Εντύπου Αίτηση και συνυποβολή των προβλεπόμενων εγγράφων και στοιχείων.

Με νεότερη ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ θα προσδιορίσει την ημερομηνία έναρξης καθώς και τις θέσεις υποδοχής των αιτημάτων σύνδεσης από καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, μετά την επίλυση των πλέον σύνθετων τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις συνδέσεις αυτές. Να σημειωθεί ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ σχετικό πληροφοριακό υλικό (Πληροφοριακό Δελτίο, Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις, Υπόδειγμα Σύμβασης Σύνδεσης, Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων κλπ).

Για τη σύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος υποβάλλεται αίτηση προς τον ΔΕΔΔΗΕ (Τοπική Υπηρεσία, Περιοχή), που περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον, τα εξής:
i. στοιχεία του αυτοπαραγωγού.
ii. στοιχεία της εγκατάστασης, με έντυπο αίτησης που χορηγείται από τον ΔΕΔΔΗΕ.
iii. στοιχεία των φωτοβολταϊκών πλαισίων και του αντιστροφέα, καθώς και λοιπά τεχνικά στοιχεία για την εγκατάσταση και την λειτουργία αυτών. iv. στοιχεία της κυριότητας του χώρου στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς και τυχόν αναγκαία συμφωνητικά, για τη διαπίστωση των προϋποθέσεων δικαιώματος ένταξης στην παρούσα.

3. Μετά την υποβολή της αίτησης και των στοιχείων της παραγράφου 2, ο Διαχειριστής του Δικτύου, εξετάζει το αίτημα και προβαίνει εντός ενός μηνός σε διατύπωση Προσφοράς Σύνδεσης προς τον ενδιαφερόμενο που περιλαμβάνει την περιγραφή και τη δαπάνη των έργων σύνδεσης, η οποία ισχύει για τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσής της.

4. Μετά την αποδοχή της Προσφοράς Σύνδεσης υπογράφεται η Σύμβαση Σύνδεσης μεταξύ του αυτοπαραγωγού και του Διαχειριστή του Δικτύου και καταβάλλεται η σχετική δαπάνη. Η κατασκευή των έργων σύνδεσης ολοκληρώνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ εντός ενός μήνα από την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης, εφόσον δεν απαιτούνται νέα έργα Δικτύου.

5. Μετά την υπογραφή της Σύμβασης Σύνδεσης υποβάλλεται αίτηση για τη σύναψη Σύμβασης Συμψηφισμού προς τον Προμηθευτή με τον οποίον είναι συμβεβλημένος ο αυτοπαραγωγός για την εγκατάσταση κατανάλωσής του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα. Η υπογραφή της Σύμβασης Συμψηφισμού ολοκληρώνεται εντός δεκαπέντε ημερών από την παραλαβή του σχετικού αιτήματος.

http://permisospress.blogspot.gr

ερώτηση Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θέμα: Χωρίς ιατρό οι Πλαταιές του Δ. Θηβαίων εδώ και επτά μήνες.

Χωρίς ιατρική κάλυψη εδώ και πολλούς μήνες είναι οι Πλαταιές του Δήμου Θηβαίων. Συγκεκριμένα, οι Πλαταιές, χωριό στο οποίο ζουν μόνιμα 1.000 κάτοικοι, από τα τέλη Αυγούστου 2014 δεν υπάρχει ιατρός, καθώς η γενική ιατρός που κάλυπτε τη θέση στο συγκεκριμένο ιατρείο έφυγε, αρχικά με τρίμηνη απόσπαση, και έπειτα παραιτήθηκε της θέσεώς της.
Έκτοτε, το χωριό παραμένει χωρίς ιατρό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο ιατρείο του Καπαρελλίου ή των Ερυθρών πληρώνοντας ταξί αρχικά για να κλείσουν ραντεβού και έπειτα πηγαίνουν πάλι για την πραγματοποίηση του προγραμματισμένου ραντεβού.
Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι οι κάτοικοι των Πλαταιών επιβαρύνονται ιδιαίτερα από την αναγκαστική μετακίνηση, καθώς με τα χρήματα που δαπανούν για τη μεταφορά τους θα πλήρωναν ένα μέρος από τη συμμετοχή των φαρμάκων τους. Επισημαίνεται, ότι υπάρχουν και κάτοικοι οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στα πλησιέστερα ιατρεία των γειτονικών χωριών.
Επιπλέον, κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες διοργανώνονται αγώνες ανεμόπτερων στις Πλαταιές που συγκεντρώνουν εκατοντάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες, ένας επιπλέον λόγος που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ιατρού στο χωριό.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατόν η θέση στο αγροτικό ιατρείο Πλαταιών;


Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Βοιωτία: Έχουν κατακλέψει καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ



Μάστιγα έχει γίνει στη Βοιωτία το κλέψιμο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της ΔΕΗ ζημιώνοντας ΔΕΔΔΗΕ και αγρότες.


Το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί σε άλλες περιοχές. Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία οι κλοπές μετασχηματιστών έχουν σχεδόν μηδενισθεί. Στην Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, εκτός της Λοκρίδας, μειώθηκαν δραστικά. Αντιθέτως, στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας (Θήβα και Λιβαδειά) και στην Λοκρίδα το πρόβλημα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και συχνότητα.

Οι συνέπειες για τους αγρότες αλλά και την επιχείρηση είναι σημαντικές, τόσο ως προς το κόστος και την προμήθεια των κλεμμένων υλικών, όσο και για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των παροχών άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής.
Ειδικότερα στο θέμα της αντικατάστασης των υλικών, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην προμήθεια λόγω του μεγάλου αριθμού κλοπών.

Ταυτόχρονα οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού οι κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού σε γεωτρήσεις και αρδευτικά έργα, αποκλείουν τη δυνατότητα τους να καλλιεργήσουν τους αγρούς τους, αφού επιβαρύνονται με τεράστια έξοδα αντικατάστασης των αφαιρεθέντων υλικών.

Παρά τις όποιες προσπάθειες και μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα, αφού τα οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή, αργά ή γρήγορα, βρίσκουν τρόπους να τα ξεπερνούν και να συνεχίζουν την καταστροφή και την λεηλασία του εξοπλισμού αγροτών και ΔΕΔΔΗΕ.

Κάτι πρέπει να γίνει με το πρόβλημα
.

http://permisospress.blogspot.gr

Γιατροί του ΙΚΑ σε κύκλωμα με μαϊμού αναπηρικές συντάξεις


Πολυμελές κύκλωμα που εξειδε ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις και μοίραζε προνοιακά επιδόματα και αποζημιώσεις για δήθεν εργατικά ατυχήματα, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομίας έπειτα από πολύμηνη έρευνα. Με τη σπείρα συνεργάζονταν τουλάχιστον 17 γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ άτομα, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός της σπείρας, ένας 53χρονος πρώην ασφαλιστής, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και για τον εαυτό του... αναπηρική σύνταξη- μαϊμού.
Συνελήφθη επίσης 45χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΕ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, αφού ήταν αυτός που έβρισκε τους «πελάτες», με βάση το ύψος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, ώστε τα κέρδη να είναι υψηλά για όλους, καθώς και το να μην έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα συμψηφίζονταν.
Συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είναι εννέα ιδιώτες γιατροί, οκτώ γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας και άλλα 12 άτομα, τέσσερις από τους οποίους ήταν υπάλληλοι των ασφαλιστικών οργανισμών και οι υπόλοιποι εμφανίζονταν ως μάρτυρες για τα δήθεν εργατικά ατυχήματα.
Όπως ανακοίνωσαν ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας ταξίαρχος Μανώλης Πλουμής και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, για κάθε παράνομη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης ή «εργατικού ατυχήματος» τα μέλη του κυκλώματος απεκόμιζαν 2.000 έως 5.000 ευρώ.
Όπως εξακριβώθηκε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται τουλάχιστον σε 360.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, υπολογίζεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, ενώ η σπείρα δραστηριοποιείτο περίπου τέσσερα χρόνια.
Ο τρόπος δράσης
Ο 53χρονος επικεφαλής της σπείρας και οι στενοί συνεργοί του,με τη βοήθεια του 45χρονου υπαλλήλου του ΟΑΕΕ εντόπιζαν άνεργους ή άλλα άτομα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κυρίως από τις περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, όπου τα εισοδήματα είναι χαμηλά. Συμφωνούσαν μαζί τους προκειμένου να τους εξασφαλίσουν αναπηρικές συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, ή αποζημιώσεις για εργατικά ατυχήματα. Από τα χρήματα που εξασφάλιζαν ,τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν το 50%.
«Έκανα καλό, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν», δήλωσε στην αστυνομία ο συλληφθείς «εγκέφαλος» του κυκλώματος.
http://thivarealnews.blogspot.com/

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΑΟ Θήβα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων



Σε μία προσπάθεια έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης , ο Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ”,  σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Γυναικών Θήβας “Ισμήνη”, το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας, το Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού, το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών Θήβας και τον φιναλίστ του κυπέλλου Βοιωτίας “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ”,  αποφάσισαν ο αγώνας πρωταθλήματος Α'ΠΣ Βοιωτίας να είναι παράλληλα και ένας αγώνας κοινωνικής προσφοράς, συλλέγοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ” το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 16:00 η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας για τον αγώνα με τον “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ” θα είναι δωρεάν για όποιον φέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν από καρδιάς τον Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ” και τον “ΠΑΟΚ ΚΟΚΚΙΝΟΥ”  και όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους για αυτή τους την ενέργεια, η οποία στηρίζεται σε αρχές και αξίες που δείχνουν τον σεβασμό στον άνθρωπο και την αλληλεγγύη και φανερώνει την ευαισθησία τους απέναντι σε θέματα κοινωνικής ευθύνης αλλά και την πραγματική συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Καλούμε με τη σειρά μας όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να παρακολουθήσει τον αγώνα, να χειροκροτήσει τους νταμπλούχους Βοιωτίας και να στηρίξει το Κοινωνικό  Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.

http://permisospress.blogspot.gr


Ανακοίνωση σχετικά με τους τάφους τριετούς ταφής του Νεκροταφείου Ανάληψη στο Μοσχοπόδι Θηβών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δήμου Θηβαίων

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2007 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Νεκροταφείων στο τηλέφωνο 2262022582 ή στο 6944100544 (Βασίλης Δεληκωνσταντής).

Δήμος Θηβαίων:Εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δήμου Θηβαίων

Σχετικά με το Νεκροταφείο «Ανάληψη» (Μοσχοπόδι) σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει εκταφή όλων των νεκρών που έχουν ενταφιαστεί από το 1987 έως το 2007 στους τάφους τριετούς ταφής.

Όσοι από τους συγγενείς των ενταφιασθέντων δεν ενδιαφερθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 να γίνει η εκταφή, τότε αυτή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας των Νεκροταφείων.

Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία Νεκροταφείων στο τηλέφωνο 2262022582 ή στο 6944100544 (Βασίλης Δεληκωνσταντής).

http://permisospress.blogspot.gr

ΠΑΣΧΑ 2015: ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Οι διακοπές του Πάσχα πλησιάζουν για τους μαθητές, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά για δύο εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Παιδείας δεν θα επιτραπεί η αναπλήρωση των μαθημάτων τις ημέρες των εορτών

Πιο συγκεκριμένα οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές θα αρχίσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή του Πάσχα 17 Απριλίου 2015. Αυτό σημαίνει πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015.
Επίσης, έγινε γνωστό μέσω εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, πως δεν θα επιτρέπει η αναπλήρωση των μαθημάτων από καταλήψεις μέσα στις εορτές του Πάσχα. Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους Διευθυντές τους ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο όπου καταργείται για στην περίπτωση των καταλήψεων Ειδικότερα η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
β) Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ) Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

Συγχαρητήρια Φανής Παπαθωμά στην Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας και στο Τ. Α. Θηβών




Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά  συγχαίρει την Δ/νση Αστυνομίας και  το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών για την εξιχνίαση των κλοπών οι οποίες πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και αφορούν μετασχηματιστές της ΔΕΗ.
Μετά το τελευταίο συμβάν κλοπής στους μετασχηματιστές του Κωπαιδικού πεδίου και της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Βοιωτίας, με την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, το Τμήμα Ασφαλειας Θηβών, τη ΔΕΔΔΗΕ και τους αγρότες, που δραστηριοποιούνται στο Κωπαιδικό πεδίο, καταδεικνύεται πλέον η μέγιστη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων για την επίλυση σημαντικών ενεργειών οι οποίες λειτουργούν εις βάρος των πολιτών της Βοιωτίας.
Η άμεση, ουσιαστική, έγκαιρη ενεργοποίηση της Ελληνικής  Αστυνομίας, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία.

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης