Καταπέλτης ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων για το θέμα της Κωπαΐδας-Δεν συμμετέχουμε σε φαραωνικές συσκέψεις


Η Κωπαΐδα αποτελεί τον ζωτικό χώρο της Βοιωτίας. Ο κάμπος αυτός ζει τα αποτελέσματα μιας χρόνιας εγκατάλειψης και  ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο. Ενός συστήματος που την ίδια στιγμή που τον απαξίωνε, δεν φρόντιζε να πάρει μέτρα που θα τον έκαναν λειτουργικό.
Οι υποδομές του διαλύθηκαν ολοκληρωτικά, η πρόσβαση είναι ανέφικτη, τα αποστραγγιστικά κανάλια δεν λειτουργούν και τον χειμώνα πνίγεται, αλλά και  τα αρδευτικά με αποτέλεσμα να μην ποτίζεται το καλοκαίρι. Οι αγρότες της Κωπαΐδας πολύ δύσκολα επιβιώνουν, ενώ καθημερινά κινδυνεύει η ζωή τους, όπως και των διερχομένων, λόγω της εγκατάλειψης.  Απόλυτη Παρακμή.
Αυτά τα ζητήματα έχουν τεθεί από κοινού με τους άλλους φορείς στην προηγούμενη κυβέρνηση που νομοθέτησε την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας και την μετατροπή του σε υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , παρά τις αντίθετες εισηγήσεις μας.
Έκτοτε άπειρος χρόνος ξοδεύτηκε σε συσκέψεις του Περιφερειάρχη και συνεργατών του με τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους, στις οποίες αναλύθηκαν τα δεδομένα, τέθηκαν εκ νέου τα προβλήματα, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης και δρομολογήθηκε η λύση πολλών εξ αυτών, σε συνδυασμό με το κόστος τους και τους ελάχιστους  οικονομικούς   πόρους.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία ο Δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων συμμετείχε στο τραπέζι των συζητήσεων, με τις προτάσεις του και τις ιδέες του, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα της Κωπαΐδας ανήκει στην επικράτειά του, αλλά και πολύ κληρούχοι-καλλιεργητές είναι δημότες του.
Ταυτόχρονα όμως με τις συζητήσεις τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου ήταν στην Κωπαΐδα αναρμοδίως, όπως είναι και κάθε μέρα, και δίνουν λύση σε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα των καλλιεργητών, γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας από τη στιγμή που συμμετέχουμε στη συζήτηση για την αναβάθμιση της Κωπαΐδας, ακόμα κι αν δεν έχουμε εκ του νόμου αρμοδιότητα.
Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στην Κωπαΐδα ζούμε την απόλυτη μοναξιά και δεν είδαμε πολλούς να προσέρχονται για βοήθεια.
Η ανάθεση διαχείρισης της Κωπαΐδας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μπορεί να μας βρίσκει αντίθετους, αλλά οφείλουμε, μέχρι να αλλάξει το νομικό πλαίσιο ,όπως έχει υποσχεθεί η νέα Κυβέρνηση, να συμβάλλουμε στην λειτουργία του κάμπου με πράξεις. Αυτό το οφείλουμε στους ανθρώπους που ζουν απ’αυτή τη γη.
Θεωρούμε πως ότι ήταν να συζητηθεί ,στα πλαίσια του ισχύοντος νομικού πλαισίου λειτουργίας της Κωπαΐδας, συζητήθηκε εξαντλητικά και δεν υπάρχει  χρόνος για φαραωνικές συσκέψεις, που μπορεί να λειτουργούν επικοινωνιακά, αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.
Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων έχει καταθέσει όλες τις προτάσεις του για τα συγκεκριμένα ζητήματα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει πλέον σε καμιά συζήτηση που ανακυκλώνει την αδυναμία να προχωρήσουμε σε πράξεις. Είμαστε φυσικά ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση θέτει νέα ζητήματα ή νέες προτάσεις.
Μέχρι τότε έχουμε δουλειά να κάνουμε στον ρημαγμένο κάμπο της Κωπαΐδας. 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

http://permisospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης