Περμησσός-Εικόνες Αδιαφορίας και Εγκατάλειψης!!!


Φίδια,κουνούπια, οργιώδης βλάστηση, ατελείωτες εστίες μόλυνσης, εγκατάλειψη και αδιαφορία συνθέτουν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα κατά γενική ομολογία ο παραμελημένος από τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων  ποταμός Περμησσός.
Ένα από τα όμορφα σημεία του χωριού μας  το ποτάμι  για το οποίο η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είναι υπερήφανη,εάν το καθάριζε και διαμόρφωνε το χώρο,
με λίγα χρήματα όπως έγινε και στον Λόφιο ποταμό στην Αλίαρτο,δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες του Νεοχωρίου να απολαμβάνουν την βόλτα τους εκεί, όπως γινόταν παραδοσιακά πριν δεκάδες χρόνια.Τα τελευταία χρόνια   εμφανίζει εικόνες εγκατάλειψης,η κατάσταση από τα κουνούπια είναι τραγική, αφόρητη παντού, οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους.Nα θυμήσουμε ότι το ποτάμι έχει να καθαριστεί απο το 2007 απο τον τ.Δήμο Θεσπιών και βρίσκεται λίγα μέτρα πριν την είσοδο του χωριού.Προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων  να προσφέρει επιτέλους ένα θετικό έργο στους πολίτες του Νεοχωρίου και την καλούμε να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό του Περμησσού .
 
 
Περασμένα μεγαλεία


Η ταμπέλα με την σήμανση για τη γέφυρα στον Περμησσό  είναι κυριολεκτικά κρυμμένη







Πριν μερικά χρόνια

   

ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


«Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα της κεντρικής εξουσίας, που τους αφήνει να δρουν ανεξέλεγκτα»

Πολίτες: «: «Ή θα μας κάψουν ή θα τους κάψουμε»..


Φωτιά στον καταυλισμό Θήβας, τα περιστατικά επαναλαμβανόμενα καθημερινά και όχι βέβαια, μέσα στο καταυλισμό αλλά στην γύρω περιοχή, που είναι οι γνωστοί «χειρισμοί» των ΡΟΜΑ, προκειμένου να «τρέχουν» συνεχώς Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ…

Αυτή την φορά όμως, οι ΡΟΜΑ ξεπέρασαν την «συνήθεια» και σκέφτηκαν να «διασκεδάσουν» βάζοντας φωτιά σε διπλανή επιχείρηση συνεργειο,και κοντα στο εργοστασιο δουριδα …


Τα χορτα  λαμπάδιασαν άμεσα και ευτυχώς που κατασβέστηκε, γιατί ελάχιστος χρόνος χρειαζόταν να λαμπαδιάσει ολόκληρο το κατάστημα, τα γύρω κτίσματα..
Επιτόπου έφτασαν 3 Πυροσβεστικά οχήματα

«Κινδυνεύουν σπίτια και περιουσίες η κατάσταση είναι αφόρητη, οι πολίτες κινδυνεύουν και απειλούν να γίνουν οι ίδιοι τιμωροί, προκειμένου να χάσουν το βιος και την ζωή τους»

«Ως εδώ και μη παρέκει! όλα τα άλλα είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας

 με τους πολίτες να φωνάζουν έξαλλοι: «Ή θα μας κάψουν ή θα τους κάψουμε ζωντανούς»..

«Έχω την ατυχία να έχω κατάστημα ακριβώς πάνω από τον καταυλισμό και η κατάσταση που αντιμετωπίζω καθημερινά είναι τραγική . Εγώ προσπαθώ να επιβιώσω και αυτοί προσπαθούν να μας κάψουν. Πρόκειται για άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα της κεντρικής εξουσίας, που τους αφήνει να δρουν ανεξέλεγκτα» τονίζει ο ιδιοκτήτης του συνεργειου...

Η εργασιακή… κατάντια του Έλληνα !! .....


Πραγματικότητα έχουν κάνει πολλές επιχειρήσεις το ρητό: πληρωμή σε είδος. Σύμφωνα με αποκαλυπτική έκθεση της ΓΣΕΕ για τις συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, όλα δείχνουν πως το ποτάμι τελικά γυρίζει πίσω, με εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν σκοτεινές εποχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους συστηματικά με έναντι του μισθού και τα υπόλοιπα σε κουπόνια για το super market, ενώ πολλοί εργαζόμενοι δέχονται να δουλεύουν για ένα πιάτο φαγητό και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, προκειμένου να μην πάρουν τον δρόμο της ανεργίας......

Φωτιά στη Λιβαδειά

Πυρκαγιά ξέσπασε με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας στη Λιβαδειά. Συγκεκριμένα στις 17.25 της Τετάρτης ξεκίνησε η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Τσουκαλάδων και Αγίου Βλασίου στα όρια του Δήμου Λεβαδέων. Επί τόπου έχουν σπεύσει 8 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς που προσπαθούν να την θέσουν υπό ελέγχο. Δεν είναι αυτή την ώρα γνωστές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
 http://viotia.blogspot.gr

Γιορτάστηκε η Παναγία η Αρβανίτισσα στο Μελισσοχώρι-Βίντεο φωτο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκατοντάδες  κόσμου γιορτάστηκε  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Παναγία η Αρβανίτισσα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Μελισσοχωρίου.Το απόγευμα του Σαββάτου 21-6-2014  τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας.
    Στον Εορτασμό της Παναγίας της Αρβανίτισσας συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων,ο βουλευτής κ.Μπασιάκος,αντιδήμαρχοι,ο πρόεδρος του Μελισσοχωρίου,οι οποίοι απόλαυσαν μία εντυπωσιακή παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα  χορευτικά Καπαρελλίου Ξηρονομής, Αμπελοχωρίου και την χορωδία Καπαρελλίου .
Λίγα λόγια για την Παναγία την Αρβανίτισσα.
Στην Παναγία την Αρβανίτισσα είναι αφιερωμένος ναός (εξωκλήσι) στις Καρυές της Χίου. Ο αυτοκράτορας Κων/νος Μονομάχος ο Θ' (1042-1054), έστειλε πετράδες (που κατάγονταν από τη Βόρειο Ήπειρο), για να κτίσουν τη Νέα Μονή της Χίου. Μετά την ανοικοδόμηση της Νέας Μονής (που, παρά τις λεηλασίες και τις καταστροφές της από τους Τούρκους, σώζεται μέχρι σήμερα), οι άνθρωποι αυτοί έμειναν στο νησί και έγιναν κάτοικοί του. Οι απόγονοί τους ήταν ποιμένες και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή «Κοχλία» (περιλαμβάνει τα χωριά Καρυές, Αυγώνυμα, Ανάβατο και Δαφνώνα). Οι ποιμένες, που διέμεναν στην ονομαζόμενη σήμερα τοποθεσία «Παναγία Αρβανίτισσα», έβλεπαν μια λυγερόκορμη κοπέλα με αρβανίτικη φορεσιά να περιδιαβαίνει στις κορυφές. Κατάλαβαν ότι είναι η Παναγία και από την ενδυμασία της την αποκάλεσαν Παναγία Αρβανίτισσα.











ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αρμόδιος : Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. 6973466592    
Θήβα 25 Ιουνίου 2014

                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο νέες σημαντικές Μεταγραφές  έκανε ο Σύλλογος μας 
 αποκτώντας από τήν Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ τούς 
Θάνο Παναγιωτόπουλο 27 Ετών , Θέση : 1,2 , και
 Βαγγέλη Καπάνταη  31 Ετών , Θέση : 1 , οι οποίοι
 έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν με επιτυχία στον Σύλλογο μας .
Το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου μας καλωσορίζει τούς δύο Μπασκετμπολίστες  και τούς εύχεται καλή καριέρα στον
 Ιστορικό μας Σύλλογο , ενώ εύχεται στον μέχρι πρότινος
 νεαρό Ελπιδοφόρο  Μπασκετμπολίστα τού Συλλόγου μας ,
 Μάνο Κουμπέ  20 Ετών , Θέση : 3,4 , πού Μεταγράφηκε
 στην Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ τής Γ ΄Εθνικής Κατηγορίας καλή καριέρα 
μέ πολλές επιτυχίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ !!!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αρμόδιος  : Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ . 6973466592
Θήβα 22 Ιουνίου 2014
                                                             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο , το Προπονητικό Τιμ , οι Αθλητές
 και οι Φίλαθλοι τού Συλλόγου μας εκφράζουν την Οδύνη
 τους για τον άδικο χαμό τού Νεαρού Αθλητή
 τής Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ Στέργιου Παπαδόπουλου ,
 και διαβιβάζουν  στην Οικογένεια του ,
 τα θερμά τους Συλλυπητήρια .

Έκλεψαν αγροτικά αυτοκίνητα σε Λεοντάρι και Βάγια


Σχεδόν καθημερινές είναι οι κλοπές οχημάτων. Ενώ πριν λίγα χρόνια, αφήναμε τα κλειδιά πάνω στα αυτοκίνητα, σήμερα τα αυτοκίνητα γίνονται καπνός ακόμα και όταν είναι κλειδωμένα….
 Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν αλωνίζει το τελευταίο διάστημα στη Βοιωτία και κλέβει αγροτικά  φορτηγά αυτοκίνητα.

Οι δράστες όπως φαίνεται είναι «διαβασμένοι» και εντοπίζοντας αρχικά τα οχήματα κάνοντας περιπολίες στη συνέχεια τα εξαφανίζουν ανενόχλητοι κατά τις βραδινές ώρες.

Τέτοια «χτυπήματα» έχουν καταγραφεί σύμφωνα με πληροφορίες του Permissospress,στα Βάγια δυο αγροτικά,ένα στο Νεοχώρι,και σήμερα το πρωί δυο αυτοκίνητα  έξω από τις αυλές των σπιτιών στο Λεοντάρι.
Προσοχή!Προφυλάξτε τα αγροτικά σας αυτοκίνητα!

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΑΡΜΟΔΙΟΣ : Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. 6973466592                                                                                   Θήβα 20 Ιουνίου 2014

                                                           ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 10.00 το Τμήμα Μίνι Αγοριών  τού Συλλόγου μας θα αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ τής Αταλάντης απέναντι στην τοπική Ομάδα Μίνι τού Λοκρού .
Επίσης το Σάββατο 21 Ιουνίου καί ώρα 18.00 το Τμήμα Εφήβων τού Συλλόγου μας θα αγωνιστεί σε φιλικό  αγώνα στο κλειστό Γήπεδο των Λιβανατών απέναντι στην τοπική  Ομάδα Εφήβων .




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!









ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΑΡΜΟΔΙΟΣ : Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. 6973466592                                                                                                Θήβα 18 Ιουνίου 2014                                       


                                                             ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού στο Κοσμικό Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' στον Σ.Σ. τής Θήβας Δείπνο στην Ανδρική Ομάδα τού Συλλόγου μας , παρουσία τού  Διοικητικού Συμβουλίου επικεφαλής τού οποίου ήταν ο νέος Πρόεδρος Επιχειρηματίας κ.Γιώργος Ματσαγγούρας .
Παρουσιάστηκαν οι 3  πρώτες Μεταγραφές τού Συλλόγου οι οποίες έκαναν Αίσθηση αφού πρόκειται  για Καταξιωμένους Μπασκετμπολίστες πού προέρχονται από Ιστορικές Ομάδες τής Γ ' Εθνικής Κατηγορίας .
Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι : 
Παπάνογλου Σεραφείμ , 31 ετών , Ύψος :  2 μ  , Θέση : 4,5 από τον ΣΠΟΡΤΙΓΚ , όπου ήταν αρχηγός τα τελευταία 6 χρόνια .
Ενεζλης Αντώνης , 31 ετών , Ύψος :  1,90 μ  , Θέση : 1,2,3  από τον ΣΠΟΡΤΙΓΚ .
Φωτήτζογλου Δημήτρης , 24 ετών , Ύψος :  1,94 μ  , Θέση : 3,4 από το ΧΑΛΑΝΔΡΙ .
Ο Πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Γιώργος Ματσαγγούρας δήλωσε ικανοποιημένος από τις πρώτες Μεταγραφές τού Συλλόγου και τόνισε ότι με την συμβολή σύσσωμου τού Διοικητικού Συμβουλίου ,  τού Προπονητικού Τιμ , επικεφαλής τού οποίου είναι η Ιστορική Μορφή τού Θηβαϊκού Μπάσκετ
κ. Σωτήρης Γερμανός , τον Φίλαθλο Κόσμο και τούς Χορηγούς τού Συλλόγου , για τον Ιστορικό Α.Σ. ΑΡΗ τής ΘΗΒΑΣ , έρχονται ημέρες Προόδου και Ευημερίας με στόχο πάντα την Ανάπτυξη τού Αθλήματος του Μπάσκετ σε υγιείς βάσεις , σε όλα του τα Τμήματα , με τελικό αποδέκτη των αποτελεσμάτων τον Θηβαϊκό Αθλητισμό .
*** Η Έναρξη τής προετοιμασίας τού Συλλόγου οριοθετήθηκε στα μέσα τού Αυγούστου .
Ο Πρόεδρος τού Συλλόγου μας κ. Γιώργος Ματσαγγούρας ( 2ος από Αριστερά ) μέ τούς νεομεταγραφέντες , από Αριστερά , Φωτήτζογλου Δημήτρη , Ενεζλη Αντώνη καί Παπάνογλου Σεραφείμ

Οι Μπασκετμπολίστες τής Ανδρικής Ομάδας τού Συλλόγου μας μέ τήν προσθήκη τών νεομεταγραφέντων


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α.Σ. ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ
 Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com


Πλαγιομετωπική σύγκρουση στην διασταύρωση Θεσπιών-Καναβαρίου-φωτό

Πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 Ι.Χ. αυτοκινήτων συνέβη σήμερα στις  7:00 περίπου το απόγευμα   λίγο μετά την διασταύρωση Θεσπιών- Καναβαρίου. Το Ι .Χ.  με κατεύθυνση προς Θήβα,λίγα μέτρα πριν την είσοδο πρατηρίου  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα τζίπ,  που είχε και αυτό την ίδια κατεύθυνση.Απο την σύγκρουση των 2 Ι.Χ. προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο τζίπ , ενώ δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.



http://permisospress.blogspot.gr

Ανάβαση στον Ελικώνα-Βίντεο-φωτογραφίες

Η πορεία άρχισε στις 07.45, με ένα καταπληκτικό καιρό, από τη βάση της Πεζούλας (Μπουζέλι) και εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις με επιστροφή στις 15.30. Ο χρόνος των 12 ωρών στην ανακοίνωση δόθηκε για να αποτρέψει τους βιαστικούς του περσινού Ολμειού. Την ομάδα αποτελούσαν 2 γυναίκες και 8 άνδρες. Μεγαλύτερος ο Παναγιώτης Ζαχαρίας ο οποίος συμμετείχε και πέρσι ενώ υποσχέθηκε “Θεού θέλοντος” να ανεβεί και τα επόμενα χρόνια. Με τρεις σύντομες στάσεις για συντονισμό, απόλαυση της θέας και παρατήρηση των κομματιών απολιθωμένων ξύλων, φθάσαμε σε μία ώρα στο μεγάλο βράχο, όπου και η φωτογραφία. Διακρίνονται από αριστερά: Νίκος, Νίκος, Λευτέρης, Τάσος, Βασίλης, Αρετή, Νότα, Κώστας και Παναγιώτης. Εάν πηγαίναμε από τα “Πέντε Πηγάδια” θα κάναμε την ίδια ώρα, χωρίς όμως να δούμε τίποτα, εκτός από το υπέροχο οριζόντιο και χωμάτινο μονοπάτι της Δραμπάλας κάτω από τα έλατα. 

   Από τον βράχο αρχίσαμε την αναρρίχηση και σε 40’ φθάσαμε στη Θέα, το τελευταίο σημείο της κορυφής από όπου φαίνεται η Άσκρη και όλη η ανατολική Βοιωτία. Από εκεί, μετά άλλα 40’ φθάσαμε στην Ιπποκρήνη.  Μετά από μία σύντομη στάση, επειδή οι περισσότεροι ήμασταν πολύ ιδρωμένοι, κινηθήκαμε στο μονοπάτι προς την Σημαία (Μοτσάρα), μέχρι το Θέατρο των Μουσών, αυθαίρετο όνομα το οποίο δώσαμε πέρσι λόγω της καταπληκτικής ομοιότητας με αρχαίο θέατρο και της υπέροχης ακουστικής. Φωτογραφία από το χώρο αυτό θα κοσμεί το εξώφυλλο του προσεχούς τεύχους του περιοδικού “Η φωνή της Άσκρης”. Εκεί με τη μοναδική θέα προς τη βόρεια Βοιωτία, από τον “Φαγά” ή “όρος Σφιγγός” μέχρι τον Παρνασσό, αλλά και τη νότια Βοιωτία από τα ορεινά του θεάτρου, όπου είδαμε τις τρεις θάλασσες (βόρειο Ευβοϊκό, νότιο Ευβοϊκό και Κορινθιακό κόλπο) και τις δύο λίμνες (Υλίκη και Παραλίμνη), κάναμε τη μεγάλη στάση.

   Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει και βλέπαμε να πέφτουν βροχές σε Ακραίφνιο, Κωπαΐδα και αλλού, τις οποίες απολαμβάναμε, ευρισκόμενοι πάνω από τα σύννεφα. Αυτή η επιδείνωση του καιρού, την οποία περιμέναμε, μας ανάγκασε να κινηθούμε ανατολικά επί της κορυφογραμμής και απογοήτευσε τους περισσοτέρους που ήθελαν να ανεβούν και στη Σημαία. Βέβαια, όπως έλεγε και ο Κωστής Παλαμάς …

«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε,
απ’ τις κορφές τους θ’ αγναντεύετε άλλες κορφές
ψηλότερες, μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα.
Και την κορφή σα φτάστε την κατάψηλη,
πάλε θα καταλάβετε πως βρίσκεστε
σαν πρώτα κάτω απ’ όλα τα άστρα».

  Στη θέα όμως των δολινών ή κρατήρων, με το τεράστιο βάθος και πλάτος και κυρίως με τη διάταξη των βράχων, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, η απογοήτευση μετατράπηκε σε ενθουσιασμό. Και μόνο για αυτή τη δομή της κορυφογραμμής, αξίζει να ταλαιπωρηθεί κανείς και να ανέβει στον Ελικώνα. Μετά τις δολίνες, ο βωμός του Δία. Εκεί, χύνοντας κρασί από λιαστά σταφύλια ευχηθήκαμε να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από την κυριαρχία των τραπεζών και να επανέλθουν οι αξίες των ανθρώπων των λαών και των εθνών. Εκεί τα μέλη της ομάδας είπαν τις εντυπώσεις τους από την ανάβαση.

   Μόλις είχαμε ολοκληρώσει τη μελέτη του βωμού, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες. Αμέσως κατεβήκαμε από την κορυφή και πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής  με ένα ψιλόβροχο για 15’ περίπου. Φαίνεται ότι η σπονδή έπιασε τόπο και μακάρι να επαληθευθεί και η ευχή. Πολλοί συγγενείς, γνωστοί και φίλοι έπαιρναν τηλέφωνο ανησυχώντας για τη βροχή. Το μονοπάτι που ακολουθήσαμε, αυτό των 20 σταδίων (3.600 μ) που περιγράφει ο Παυσανίας είναι το μόνο ασφαλές σε περίπτωση βροχής. Η κατάβαση όμως είναι κουραστική γιατί πιάνονται τα γόνατα. Γι’ αυτό και όταν φθάσαμε στο δρόμο δεν ανεβήκαμε στο αυτοκίνητο αλλά περπατήσαμε για να ξεπιαστούμε. Η συνέχεια δόθηκε στο κατάστημα Ευφήμη, οποία ως γνωστό ήταν η τροφός των Μουσών.
http://permisospress.blogspot.gr
   Στόχος μας είναι, σε μία από τις επόμενες αναβάσεις, να παιχτεί αρχαία τραγωδία στο θέατρο των Μουσών Οπωσδήποτε όμως θα αρχίσουμε με τον αγώνα Ησιόδου – Ομήρου.

   Για τις δολίνες οι περισσότεροι ομιλούν για καθίζηση του εδάφους και κάποιοι για πτώσεις μετεωριτών. Ίσως αυτές να είχε υπόψη του ο Ησίοδος, όταν περιέγραφε την Τιτανομαχία. Για τη δομή της κορυφογραμμής, με τις πολλές σειρές τετραγωνισμένων βράχων, λες και είναι κομμένες με laser, η ομάδα των Κινέζων που ανέβηκε πέρσι το Σεπτέμβριο ισχυριζόταν με πάθος, ότι δεν είναι θαύμα της φύσης, αλλά ανθρώπινο έργο σε κάποια άλλη ζωή ενδεχομένως. Αυτά για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον σας, ώστε να ανεβείτε και να σχηματίσετε άποψη.
hsiodos.gr



δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης