Ένα εκατομμύριο...και συνεχίζουμε!


Όλα ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια όταν αισθανθήκαμε την ανάγκη να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας κάθε είδους είδηση που αφορούσε την ευρύτερη περιοχή του νομού Βοιωτίας.
Έτσι, στις 12 Απριλίου του 2011 κάναμε την πρώτη «διαδικτυακή» εμφάνισή μας μέσω αυτού του blog, με έδρα το Νεοχώρι Βοιωτίας, η οποία ήταν και άκρως δυναμική. Πέσαμε κατευθείαν στα «βαθιά» με αποκλειστικό ρεπορτάζ για την μόλυνση του ιστορικού ποταμού Περμησσού ελέω των αποβλήτων των διάφορων λιοτριβιών και οινοποιείων. Και δεν μείναμε μόνο εκεί. Συνεχίσαμε…
…Με μοναδικό σκοπό την πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση της αλήθειας, χωρίς «σκοτεινά» σημεία. Είτε αυτή αφορούσε τα προβλήματα των κατοίκων, είτε για την οποιαδήποτε τοπική πολιτιστική δραστηριότητα και όχι μόνο.
Χάρη στην έγκυρη -και μη κατευθυνόμενη από εξωγενείς παράγοντες- ενημέρωση που προσφέρουν αυτό το διάστημα οι συνεργάτες του permisospress.blogspot.com με μεγάλο κόπο και χάρη στην εμπιστοσύνη που δείξατε αυτούς τους 23 μήνες σε εμάς, καταφέραμε να ξεπεράσουμε –βάσει στατιστικών στοιχείων- αισίως το 1.000.000 επισκεπτών σε αυτό τον ιστότοπο, ενώ παράλληλα φτάσαμε τα 17.500 και πλέον άρθρα.
Θα θέλαμε λοιπόν, μέσω αυτής της ανάρτησης να ευχαριστήσουμε εκ βαθέων όλους τους αναγνώστες μας που επιλέγουν το permisospress για την ενημέρωσή τους. Εμείς από την πλευρά μας, σας υποσχόμαστε ακόμα περισσότερη προσπάθεια, κόπο και φυσικά αποκλειστικά ρεπορτάζ.
Μέχρι την επόμενη είδηση… Kαλή ανάγνωση   
* Ακολουθεί η πρώτη μας ανάρτηση

ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κατοίκους του Νεοχωρίου Θεσπιών τα τελευταία χρόνια σχετικά με την μόλυνση του ιστορικού μας ποταμού Περμησσού. Ορμώμενος από τις τελευταίες ντροπιαστικές -για τον τόπο μας- εικόνες, θα θίξω οσονούπω με λεπτομέρειες το θέμα των αποβλήτων των λιοτριβιών και οινοποιείων της Άσκρης.Εν αγνοία των συγχωριανών μας, εδώ και αρκετά χρόνια, ο ποταμός μας τείνει να μετατραπεί από ένα κόσμημα του δήμου σ'έναν σύγχρονο σκουπιδότοπο. Αρκεί να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την εικόνα των μαύρων νερών, την δυσοσμία(για όσους θα έχουν την «τιμή» να βρεθούν εκεί), την επιβάρυνση στο περιβάλλον καθώς και τη ζημιά που προκαλείται στις σοδειές. Μάλιστα έχουν προβεί και σε μηνύσεις αρκετοί ιδιώτες.
Η συγκεκριμένη εικόνα σίγουρα δεν τιμά ούτε τον Δήμο Θεσπιών αλλά ούτε και τη Νομαρχία η οποία είναι υπεύθυνη κ εθελοτυφλεί, αφήνοντας αυτό το αναξιοποίητο αξιοθέατο στο έλεος των αποβλήτων των λιοτριβιών τηε Ασκρης. Για όλες τις παραπάνω εικόνες απευθυνόμαστε στον νέο περιφερειάρχη κ. Περγαντά να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για τον άμεσο καθαρισμό όπως και την άμεση παύση ρίψης αποβλήτων στον ποταμό Περμησσό.


Η συγκεκριμένη εικόνα σίγουρα δεν τιμά ούτε εμάς,ούτε τον Δήμο Θεσπιών, αλλά ούτε και τη Νομαρχία η οποία είναι υπεύθυνη κ εθελοτυφλεί, αφήνοντας αυτό το αναξιοποίητο αξιοθέατο στο έλεος των αποβλήτων των λιοτριβιών της Ασκρης. Για όλες αυτές τις  εικόνες απευθυνόμαστε στον νέο περιφερειάρχη κ. Περγαντά κ στον νέο Δήμαρχο Αλιάρτου κ  Ντασιώτη ο οποίος είναι ευαίσθητος σε θέματα περιβάλλοντος να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας για τον άμεσο καθαρισμό όπως και την άμεση παύση ρίψης αποβλήτων στον ποταμό Περμησσό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης