Πονηρός ο "Θηβαίος αγρότης" αλλά τον τσίμπησε το ΣΔΟΕ



Είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ. 

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε αγρότης από τη Θήβα που είχε φτιάξει μια “μηχανή” να εισπράττει εκατομμύρια ευρώ με το κόλπο της επιστροφής ΦΠΑ. 


Τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη ο αδίστακτος καλλιεργητής έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 184.075.770 ευρώ. 

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών , ο αγρότης εμφανίζονταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας.

 Όπως αποδείχθηκε ο ... τσιφλικάς αγρότης δεν είχε ούτε ένα στρέμμα και η περιοχή που ...καλλιεργούσε ήταν μόνο στα χαρτιά , όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ του ζήτησαν να προσκομίσει τα μισθωτήρια συμβόλαια της έκτασης. Ο αγρότης δεν είχε να επιδείξει κανένα έγγραφο.

Τα στοιχεία των αρμοδίων Αρχών τον εμφάνιζαν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Ο επιτόπιος έλεγχος του ΣΔΟΕ απέδειξε ότι ο αγρότης είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση που ήταν στον αέρα , όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει τα αντίστοιχα παραστατικά ανέφερε ότι δεν είχε να τους δώσει τίποτα.

Οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη του έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ όλες οι συναλλαγές του 55χρόνου ήταν πλαστές ούτε ένα κρεμμύδι ή μια πατάτα δεν είχε παράγει. Πάντως ο “επιχειρηματίας” αγρότης είχε αποκτήσει ότι επιθυμεί ένας άνθρωπος. Διέθετε πολυτελή βίλα πανάκριβα αυτοκίνητα και έκανε μια πλούσια ζωή αφού μπορούσε να αποκτήσει ότι ήθελε κλέβοντας το κράτος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και των άλλων εμπλεκομένων που συμμετείχαν στην απάτη. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια “ομερτά” μεταξύ των μυημένων αγροτών στην απάτη των εικονικών τιμολογίων.

Το Έθνος της Τρίτης 12 Μαρτίου αποκάλυψε το κόλπο των 222,5 εκατ. Ευρώ από 48 αγρότες με την επιστροφή του ΦΠΑ. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών έφεραν στην επιφάνεια πακτωλό “μαύρου χρήματος” με αδήλωτα εισοδήματα , και εικονικά πλαστά τιμολόγια. 

Οι αγρότες καρπώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την παράνομη είσπραξη του ΦΠΑ και του φόρου πετρελαίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγρότης ήταν στη λίστα με τους 48 καλλιεργητές όπως έδειξε η έρευνα του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης