«Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής»

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 2η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου-Θηβών




ΚΑΛΕΙΣΘΕ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 Π.Μ ΕΩΣ ΤΙΣ 2 Μ.Μ. ΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ!

Εμμένει σε οριζόντια εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στην ΕΑΒ ο Σαχινίδης

Αμετακίνητος στην απόφαση του για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και μάλιστα εφαρμόζοντα την «επί δικαίων και αδίκων» όπως απροκάλυπτα δήλωσε στην απάντηση του, στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη για την εφαρμογή του μέτρου της Εργασιακής Εφεδρείας στην ΕΑΒ.
«Είναι αδύνατον η εταιρία να εκτελέσει το έργο της με το μισό προσωπικό, αφού η οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης έδειξε την πόρτα της εξόδου σε εκατοντάδες εργαζόμενους, πρόβλημα που θα ενταθεί μετά την εφαρμογή της εφεδρείας» τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ έθεσε το ζήτημα της ανάθεσης μέρους του τεχνικού έργου σε υπεργολάβους που κοστίζει πολλαπλάσια από το όφελος του εξορθολογισμού που επιδιώκεται από το Υπουργείο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός, παρότι συμφώνησε με τον κ. Γιαννάκη για το εξειδικευμένο αντικείμενο που παρέχει η ΕΑΒ και τη δυνατότητα της να συνεργάζεται...

Άμεση λύση στα Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) σε γη υψηλής παραγωγικότητας


 Από τον Πολιτικό Μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε για μείνουμε στην εγχώρια οικονομία, σε μια κρίσιμη καμπή  με πολλά προβλήματα που δεν είναι ώρα η αναφορά σε αυτά.  Σε αυτή όμως  την χρονική στιγμή (το timing είναι καθοριστικός παράγοντας στη λήψη των αποφάσεων διδάσκουν τα εγχειρίδια  Διοίκησης Επιχειρήσεων), τα  συναρμόδια υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) επέλεξαν να προσθέσουν άλλο ένα. Με το άρθρο 21 του ν.4015/2011 δημιούργησαν πρόβλημα ανασφάλειας αβεβαιότητας και οικονομική ζημιά στους υποψήφιους επενδυτές. Έτσι λοιπόν αυτό χρειάζεται...

Πρόσκληση για την αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «Βάρβαρα» 2009

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση για έβδομη συνεχή χρονιά του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» το Σάββατο  3 Δεκεμβρίου 2011 (παραμονή της  Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην  πλατεία του Συνοικισμού Θήβας.
Ένα έθιμο 2500 χρόνων, προς τιμήν της Εκάτης και της Δήμητρας που στην Ιωνική γη γιόρταζαν τα «πολυσπόρια» όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα, ξορκίζοντας τις αρρώστιες. Αργότερα οι Μικρασιάτες συνέχισαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μ. Ασίας και σχετίστηκε με την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την βοήθεια...

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου της πόλης των Θηβών, συναντήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Α. Χατζησταμάτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ.Κοκοντίνη και το δημοτικό σύμβουλο κ. Δ.Γιαννίκα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες του Δήμου σε θέματα που τους αφορούν αλλά και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παραρτήματος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας κ. Χρ. Χαρατσής και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν :

«Δάσκαλε πεινάω!»: Υποσιτισμένα παιδιά σε σχολεία της Αθήνας!

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ ...

«Δάσκαλε πεινάω!»: Υποσιτισμένα παιδιά σε σχολεία της Αθήνας!
Η πείνα που μαστίζει πλέον όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες της Αθήνας, τα παιδιά τους που πάνε σχολείο νηστικά ως μαζικό πλέον φαινόμενο στις γειτονιές της πρωτεύουσας, αναδεικνύονται περίτρανα στις δηλώσεις των αρμοδίων του δήμου, όσο κι αν προσπαθούν να αμβλύνουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, πίσω από τις δικαιολογίες τους, διαφαίνεται η αδυναμία τους να δώσουν έστω μια προσωρινή ανακούφιση λόγω της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, πολιτικής που αποδέχονται και υπηρετούν και που καταρρακώνει κάθε λογής κοινωνικές υποδομές και προστασία.
Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε, στο ραδιοσταθμό «9,84», η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου) Μαρία Ηλιοπούλου: «έρχονται αιτήματα από σχολεία για λίγες μερίδες φαγητό την ημέρα. Αρχισαν να έρχονται σε μας προσπαθούμε να οργανωθούμε ως προς αυτό, να δούμε αν μπορούμε εμείς που διαθέτουμε μαγειρεία (σ.σ. για τους σταθμούς) και άρα δυνατότητα σίτισης ενός μέρους των παιδιών να βοηθήσουμε σε αυτό.
Πήραμε κάποια μηνύματα, μας ήρθαν για 20 μερίδες στο ένα σχολείο, 30 σε ένα άλλο. Από εκεί και πέρα, κοιτάμε να τα μαζέψουμε όλα μαζί, για να δούμε αν πραγματικά μπορούμε να τα καλύψουμε. Ηδη, καλύπτουμε το βραδινό συσσίτιο των αστέγων και δίνουμε και σε κάποιες άλλες οργανώσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να καλύψουμε ακόμη έναν αριθμό, όχι όμως τεράστιο».
Και ακόμα: «με μία διακριτική διερεύνηση που έγινε από εμάς, να δούμε περίπου πόσα παιδιά στους σταθμούς μας – μέσα στα 5.500 παιδιά που φιλοξενούμε - αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και σε επίπεδο σίτισης στο σπίτι τους. Είναι γύρω στα 200 παιδιά και εκεί, προς το παρόν το λύνουμε εκ των ενόντων κι εκεί πρέπει να κάνουμε κάτι».
Τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς, όπως επεσήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, υπάρχει και το φιλότιμο που εμποδίζει πολλές λαϊκές οικογένειες να εκφράσουν δημόσια το πρόβλημά τους.
«Νεοάστεγοι»
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Γιώργος Αποστολόπουλος δίνει άλλη μία τέτοια εικόνα, μιλώντας στον «9,84»: «Εχουμε καταρχήν μία ιδιαίτερη, αλλά αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι έρχονται στο ίδρυμα για να ωφεληθούν από τις δομές του.
Υπάρχει μία αύξηση γύρω στο 15% των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια, δηλαδή όχι κατ’ ανάγκην άστεγων ανθρώπων, αλλά πεινασμένων ανθρώπων, με ένα ποιοτικό προφίλ αρκετά διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα για τους ανθρώπους αυτούς. Δηλαδή δεν είναι αλλοδαποί, ούτε κάποιοι Ελληνες οι οποίοι εδώ και χρόνια προσέρχονται στις δομές του ιδρύματος.
Είναι αυτό που λέμε «νεοάστεγοι» ή άνθρωποι που τώρα έχουν βρεθεί σε αυτή την προβληματική κατάσταση. Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έρχονται, οικογένειες και με μικρά παιδάκια. Συνήθως έρχεται ένας «εκπρόσωπος» να το πω έτσι, ή η μητέρα ή ο πατέρας από τις οικογένειες αυτές, που παίρνει φαγητό ή τρόφιμα και για τους υπόλοιπους (…) παρέχουμε γύρω στις 450 μερίδες το μεσημέρι, άλλες περίπου 750 το απόγευμα, αλλά ενδιάμεσα υπάρχει και ένα συσσίτιο της Εκκλησίας (…) όπου κι εκεί προσέρχονται περίπου άλλα 1.000 άτομα».
Βέβαια, και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του Κέντρου αναγνωρίζουν ότι αποτελούν μόνο «ένα είδος «ασπιρίνης»» και ότι «δίνουμε απλά μία ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους, απλά τους συντηρούμε». Και πώς αλλιώς να είναι, αφού σαν δήθεν λύση στο πρόβλημα επικρατεί μέχρι στιγμής η αναζήτηση χορηγιών σε είδη διατροφής από ιδιώτες…
ΠΗΓΗ: rizospastis.gr

Λιβαδειά: Συνεχίζεται και δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια

Συμπολίτες εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι,

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή των συνθηκών ζωής και του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων εξαιτίας μιας καταιγίδας φόρων και χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας. Στόχος αυτών των χαρατσιών είναι να σωθούν οι τραπεζίτες, οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι – δανειστές, σε βάρος της επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Γιαυτό είναι απόλυτη ανάγκη να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια, κάτι που μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε επιτροπές αυτοοργάνωσης και αντίστασης. Τις επόμενες μέρες κάνουμε εξόρμηση στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης μοιράζοντας ανακοινώσεις και καλώντας τους συμπολίτες μας να μην πληρώσουν.

Πρόσφατα συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα Λιβαδειάς ενάντια στα χαράτσια. Καλούμε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο παράνομο και ληστρικό χαράτσι στα ακίνητα που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ. Να κινητοποιήσουμε κάθε γειτονιά, κάθε σύλλογο και κάθε σωματείο, να δυναμώσουμε τον αγώνα για να προστατεύσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Καλούμε όλους και όλες, τη Δευτέρα 28/11 και ώρα 19:00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Επιτροπή Αγώνα Λιβαδειάς ενάντια στα χαράτσια
Επικοινωνήστε μαζί μας στο epitropilivadias@gmail.com

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 31122/24-11-2011 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 28 του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης.

Γιορτάζουμε την 69η  επέτειο από τη μεγαλειώδη εκείνη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του 1942. Την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, που έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στα στρατεύματα της κατοχής 1941-1944. 
Σήμερα, τιμούμε όλους τους Έλληνες που αντιτάχθηκαν με κάθε τους δύναμη στους κατακτητές.  Τιμούμε τους αγωνιστές ήρωες που πολέμησαν για το αγαθό της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας.
Το μήνυμα που αντλούμε από την επέτειο της ανατίναξης...

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 31123/24-11-2011 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 1 του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18:00 σε ΕΙΔΙΚΗ Συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3463/06, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Αμπελοχώρι, Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Πρόδρομος, Σαράντι, Αλυκή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους κατοίκους : Αμπελοχωρίου, Ελλοπίας, Ξηρονομής, Δομβραίνας, Πρόδρομου, Σαράντι και Αλυκής., ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ  27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη  Δ.Ε.Η. από τις 8:00 έως τις 10:00 το πρωί  λόγω εργασιών στην Κεντρική Γραμμή.
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών, η διακοπή θα αναβληθεί.  

«Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»


Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 24 του μηνός Νοεμβρίου έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

« Βοήθησε και εσύ στην Ανακύκλωση το Δήμο Θηβαίων»

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπόθεση όλων μας. Δυστυχώς όμως παρά τις εκκλήσεις - οδηγίες από το Δήμο για σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, καθημερινά διαπιστώνεται έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης από αρκετούς συμπολίτες μας. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η ακύρωση κάθε προσπάθειας για ανακύκλωση.

Συγκεκριμένα διαπιστώνεται συνεχώς ότι στην πλειονότητα τους οι ΜΠΛΕ κάδοι, περιέχουν σκουπίδια, υλικό ακατάλληλο για ανακύκλωση ΑΝΤΙ  για ανακυκλώσιμα υλικά ΜΟΝΟ (γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο).

Εύλογα ερωτήματα από Θηβαίο πολίτη

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ΄;ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟΙ[ΠΥΡΑΜΙΔΑ,ΚΑΔΜΕΙΑ...κτλπ]΄;ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛ...Η ΜΑΣ;ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕ ΟΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΘΗΒΑΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΙΓΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ;ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ;ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ[ΓΚΕΤΟ ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ];ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ

Η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 14ης  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα «του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θηβαίων ...

Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα για τη σχέση του σύγχρονου άνθρωπου με το θεό

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, η επιστημονική ημερίδα της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών με θέμα : « Ο Σύγχρονος (Νεοτερικός) άνθρωπος και θεός» και ομιλητές τους κ.κ.  Δημητρακόπουλο Μιχάλη, καθηγητή φιλοσοφίας στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, με θέμα: “Νίτσε και θεός”, Δεληκωνσταντή Κώστα, καθηγητή φιλοσοφίας στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: “Νεοτερικός άνθρωπος και χριστιανισμός” και Μπέγζο Μάριο, καθηγητή της φιλοσοφίας της θρησκείας, στη θεολογική σχολή πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:  Αθεϊσμός και φιλοσοφία της θρησκείας”. Τη συζήτηση διεύθυνε ο Πρόεδρος της εταιρείας Βοιωτικών Μελετών Δρ. Νικόλαος Κόλλιας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν...

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

Αθάνατοι

(Immortals)


Σκηνοθεσία: Τάρσεμ Σινγκ

Σενάριο : Τσάρλι Παρλαπανίδης, Βλας  Παρλαπανίδης

Ηθοποιοί: Χένρι Κάβιλ, Φρέιντα Πίντο, Στίβεν Ντορφ, Κέλαν Λατς, Λιούκ Έβανς

Χρονολογία Παραγωγής: 2011

Ημέρες Προβολής...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 13.00 σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 23η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Άνοιξε τις πόρτες της η 2η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων του Κ. Κ. Γ. Ε.Θ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η 2η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ.Νικολάου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και του  Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Μ. Σκανδάμη.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την τελετή των εγκαινίων που τέλεσαν οι σεβαστοί πατέρες, Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος, ιδρυτής της Αδελφότητας "Οσία Ξένη", Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, Ηγούμενος της Μονής Σαγματά, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές και τα συγχαρητήριά του Ποιμενάρχη μας προς τις έγκλειστες του ΚΚΓΕΘ που φιλοτέχνησαν τα έργα και ο π. Γεώργιος Μπάμπος που διακονεί ως άμισθος ιερέας στις γυναικείες φυλακές...

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο  Παλαιό Δημαρχείο την 25η του μηνός  Νοεμβρίου έτους 2011, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).

Ημερίδα για το παιδί

 Έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον απέσπασε η ημερίδα για τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, η ημερίδα με θέμα : «Ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας», που διοργάνωσε το Κέντρο Ανάπλασης Παιδιού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή την Ημέρα του Παιδιού.
Εισηγητές της επιστημονική ημερίδας ήταν ο Δρ Ε.Ζωγράφος με θέμα «Μουσική και Εγκέφαλος, η ειδική παιδαγωγός κ. Ολ. Κάσσαρη με θέμα...

Δήμος Θηβαίων : Προσοχή! Κίνδυνος πυρκαγιάς από τη ρίψη στάχτης στους κάδους

Από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων και το Γραφείο Περιβάλλοντος, με αφορμή πρόσφατα συμβάντα, εφιστάται η προσοχή στους δημότες να μη ρίχνουν υπολείμματα καύσεων από τζάκια, ξυλόσομπες, μπάρμπεκιου κ.λ.π., στους κάδους μηχανικής αποκομιδής και σε καμία περίπτωση στους κάδους ανακύκλωσης, πριν βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ανάμεσα στις στάχτες αναμμένα κάρβουνα, καθώς υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς εντός των κάδων.

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων-Τε​τάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 30626/18-11-2011 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 23 του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

ABDUCTION

Σκηνοθεσία: Τζον Σίνγκλετον

          
Ηθοποιοί: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Σιγκούρνι Γουίβερ, Άλφρεντ Μολίνα


Χρονολογία Παραγωγής: 2011


Ημέρες Προβολής:  Από Πέμπτη 17 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2011

                                (εκτός Δευτέρας 21 Νοεμβρίου)

Ώρα έναρξης:  21:15 μ.μ.

Διάρκεια: 106'


Υπόθεση:

Στο πλευρό των δημοτών του ο Δήμος Θηβαίων για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων στις 14 Νοεμβρίου, η επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και πολίτες της περιοχής.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, χαρακτήρισε την επιβολή... σε περίοδο κρίσης κυρίως όμως σε συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας, άνεργους ή χαμηλοσυνταξιούχους στα μέσα του χειμώνα. Επεσήμανε δε πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των δημοτών  του καθώς και σε κάθε κινητοποίηση για το επιβαλλόμενο «χαράτσι», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι :

Πρόσκληση Οικονομική​ς Επιτροπής ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 21η Νοεμβρίου 2011, ημέρα ΔΕΥΤΈΡΑ και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Στις 21/11 τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης έργων κρατουμένων του ΚΚΓΕΘ.

Στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας θα φιλοξενηθεί η 2η έκθεση έργων τέχνης κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη 1 μ.μ., η διάρκειά της θα είναι έως τις 8 Δεκεμβρίου και υλοποιείται με τη συνδρομή της ΧΕΝ Θήβας και του Δήμου Θηβαίων.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες, δημιουργικά χρηστικά αντικείμενα από ξύλο και μέταλλο και διάφορα άλλα είδη που φιλοτεχνήθηκαν και δημιουργήθηκαν...

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ο Δήμος Θηβαίων προκειμένου να συγκροτήσει Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  σύμφωνα με το άρθρο 78 παρ. 1 Ν. 3852/2010 και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 376/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθύνει πρόσκληση:
Α) Στους φορείς των μεταναστών (Συλλόγους, κ.λπ.), των οποίων η έδρα...

Πρόσκληση 5ης σύγκλησης Εκτελεστικής Επιτροπής- Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00

Καλείστε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο γραφείο Δημάρχου την 22 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 62 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡ​ΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας εκφράζει την μεγάλη της ικανοποιηση για το αποτελεσμα των εκλογων και για την μαζικη και αθροα προσελευση των μελων μας στην ψηφοφορια κατα τις ημερες 15 και 16 Νοεμβριου στην Λιβαδεια και στην Θηβα, για την αναδειξη των μελων του Δ/Σ του Επιμελητηριου Βοιωτιας 

Συγχαίρουμε τους επιτυχοντες στις εκλογες αλλα και ολους τους συμμετεχοντες υποψηφιους για τον αγωνα που έδωσαν, καθως προκειται για αγωνα εναντια στα μεγαλα προβληματα του κλαδου μας.

Οφειλουμε να υπογραμμισουμε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

Εκλεκτοί φίλοι καί μέλη τού Συλλόγου μας , ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τόν Απρίλιο τού 2009 κατά τήν διάρκεια τής Επετειακής Εκδήλωσης εορτασμού τών 100 ετών από τήν ίδρυση τού ιστορικού , προσφυγικού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ μας τό 1908 στίς Αλύτρωτες Πατρίδες τής Μικράς Ασίας καί συγκεκριμένα στήν κοινότητα τών Σωκίων τών περιχώρων τής Σμύρνης .
Τά δύο πρώτα χρόνια τής δράσης τού Συλλόγου μας χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές Αθλητικοκοινωνικές Εκδηλώσεις πού τίμησαν πρωταγωνιστές τής 100χρονης καί πλέον ιστορίας τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ μας , ενώ ενίσχυσαν ποικιλόμορφα τήν δράση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας .

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

Καλείστε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο – οδός Πινδάρου και Οιδίποδος) την 16η  του μηνός Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Έγκριση για υλοποίηση πρακτικής άσκησης σπουδάστριας προσχολικής αγωγής Ιδ. ΙΕΚ στον παιδικό σταθμό Θήβας.
  2. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 1.000,00€ για οδοιπορικά έξοδα υπαλλήλων για συμμετοχή σε σεμινάρια.
  3. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 3.000,00€ για προμήθεια γραφικής ύλης και υλικά γραφείου.  
  4. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 3.000,00€ για την προμήθεια χαρτιού εκτυπώσεως και υλικών μηχανογράφησης.
  5. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 3.000,00€ για τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα.
  6. Εγγραφή νηπίου.
  7. 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού Εσόδων και Εξόδων  έτους 2011
     του ΔΟΘ.

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011  από 08:00 – 20:00
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Παρασκευή  18 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00

Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.

Επικίνδυνη είναι η περιοχή μεταξύ των περιοχών:

ΝΕΑ ΠΝΟΗ Χάρης Παπαθωμάς Υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πνοή Χάρης Παπαθωμάς, ολοκληρώνοντας τις περιοδείες και τις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες μέλη Ε.Β. σε όλο το νομό, απευθύνει σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου μήνυμα - κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές.

Η δήλωση του κου Παπαθωμά είναι η εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟ Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι ένας θεσμός μέσα από τον οποίο αναδεικνύουμε τις επαγγελματικές μας διεκδικήσεις, τα προβλήματα μας αλλά ταυτόχρονα κι ένας χώρος στον οποίον εκφραζόμαστε και συμμετέχουμε σε κάθε είδους εξελίξεις είτε πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, επιστημονικές, πολιτιστικές κα.



Ο χαρακτήρας αυτός του Επιμελητηρίου Βοιωτίας θα πρέπει...

«Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 15 του μηνός Νοεμβρίου έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 12 Νοεμβρίου 2011
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκλεκτοί φίλοι καί μέλη τού Συλλόγου μας , ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τόν Απρίλιο τού 2009 κατά τήν διάρκεια τής Επετειακής Εκδήλωσης εορτασμού τών 100 ετών από τήν ίδρυση τού ιστορικού , προσφυγικού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ μας τό 1908 στίς Αλύτρωτες Πατρίδες τής Μικράς Ασίας καί συγκεκριμένα στήν κοινότητα τών Σωκίων τών περιχώρων τής Σμύρνης .
Τά δύο πρώτα χρόνια τής δράσης τού Συλλόγου μας χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές Αθλητικοκοινωνικές Εκδηλώσεις πού τίμησαν πρωταγωνιστές τής 100χρονης καί πλέον ιστορίας τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ μας , ενώ ενίσχυσαν ποικιλόμορφα τήν δράση ευαίσθητων κοινωνικών...

Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών Παρουσίαση των υποψηφίων τους για τις Επιμελητηριακές εκλογές

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών σας προσκαλούν στην παρουσίαση των υποψηφίων τους για τις Επιμελητηριακές εκλογές, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο).



Παρακαλούμε...

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ

ΟΛΟΙ μαζί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ.

στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας (παλιό Δημαρχείο) για

να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ και να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την εμπράγματη Ακύρωση...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 14η Νοεμβρίου 2011, ημέρα ΔΕΥΤΈΡΑ και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας» (Άρθρο 88 του Ν. 3852/10)




Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο  Παλαιό Δημαρχείο την 14η του μηνός  Νοεμβρίου έτους 2011, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 18.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα...

Θερμή υποδοχή του Χάρη Παπαθωμά στη Θήβα



Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι επιχειρηματίες της Θήβας ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Χάρης Παπαθωμάς ο οποίος έκανε λόγο για μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Νέα Πνοή» στις εκλογές που θα διεξαχθούν 15 και 16 Νοεμβρίου.
Ο κ. Παπαθωμάς από νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνεχίζοντας την περιοδεία του και τις επαφές του βρέθηκε στη Θήβα όπου συναντήθηκε...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ '' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ '' Η ΑΝΝΑ ΔΡΙΧΟΥΤΗ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΝΝΑ ΔΡΙΧΟΥΤΗ (ΜΕΣΙΤΗΣ)
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Το επιμελητηριο Βοιωτιας διεξαγει
εκλογες
για την αναδειξη
νεου ΔΣ στη Λειβαδια
15/11/2011 ημερα Τριτη στην εδρα του,
οδος κουτσοπεταλου 2,
και στην θηβα
16/11/2011 ημερα τεταρτη σε αιθουσα του ΣΦΕ(πλησιον
Δικαστικου μεγαρου)
από τις 08.00 εως και 18.00 και τις δυο ημερες.
Ολοι γνωριζουμε ότι το επιμελητηριο είναι Νομικο
προσωπο Δημοσιου δικαιου.
Δηλαδη δεν λειτουργει ουτε ανηκει σε καμια κομματικη...

Ενημέρωση για Τεχνικούς Ασφαλείας Επιχειρήσε​ων. Ομοσπονδία Θήβας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,



Η Ομοσπονδία Θήβας στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε όσον αφορά τον Τεχνικό Ασφαλείας των Επιχειρήσεων, ενημερώνει ότι με ενέργειες του Επιμελητηρίου Βοιωτίας έγινε παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη και στον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Μιχαήλ Χάλαρη.


Στόχος, να δοθεί τρίμηνη παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των ετήσιων καταστάσεων απασχολουμένων των επιχειρήσεων προς τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σκηνοθεσία -Σενάριο: Γούντι Άλεν

           
Ηθοποιοί:

Rachel McAdams, Owen Wilson, Michael Sheen, Adrien Brody, Marion Cotillard, Alison Pill, Kathy Bates, Tom Hiddleston, Corey Stoll, Léa Seydoux, Kurt Fuller, Carla Bruni, Gad Elmaleh, Mimi Kennedy, Nina Arianda

Διάρκεια: 94'

Χρονολογία Παραγωγής: 2011

Ημέρες Προβολής:  Από Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 16  Νοεμβρίου 2011

                                (εκτός Δευτέρας 14 Νοεμβρίου) 

Ώρα έναρξης:  21:15 μ.μ.


Υπόθεση:

Δράττοντας την ευκαιρία από το επαγγελματικό ταξίδι των γονιών της, η Inez (Rachel McAdams) και ο Gil (Owen Wilson) τους ακολουθούν στο Παρίσι για ολιγοήμερες διακοπές. Οι δυο τους είναι ερωτευμένοι και σχεδιάζουν άμεσα να παντρευτούν. Εκείνος είναι επιτυχημένος σεναριογράφος του Hollywood που ονειρεύεται να γίνει (κανονικός) συγγραφέας και να ζήσουν μετά το γάμο στο Παρίσι, την πόλη όπου λατρεύει και όπου έζησαν σημαντικό μέρος της ζωής τους σχεδόν όλα του τα  ινδάλματα. Εκείνη, πάλι, δε συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του με την πόλη και τα περί χρυσής εποχής της δεκαετίας του '20.

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι τις ημερομηνίες:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011  από 08:00 – 20:00
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00
Παρασκευή  18 Νοεμβρίου 2011 από 08:00 – 20:00

Θα εκτελούνται βολές όλμων και αντιαρματικών όπλων στο Πεδίο Βολής Θηβών.

«Πρόσκληση σε κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  10-11-2011 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:30  σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις  διατάξεις του αρθ. 67 παρ. 5 του Ν.3852/2010, για συζήτηση επί του παρακάτω θέματος :

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ !!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

Προσφυγικός Συνοικισμός
Εφέσου 10 Τ.Κ. 32200
Εmail:sovdim@hotmail.com
Αρμόδιος : Δημήτρης Σοβατζής
 
ΘΗΒΑ 7 Νοεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τήν Δευτέρα 28 Νοεμβρίου καί ώρα 20.00 μ.μ. στά Γραφεία τού Συλλόγου μας ( Εφέσου 10 στόν Προσφυγικό Συνοικισμό τής Θήβας θά πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση τής νέας Φανέλας τής ποδοσφαιρικής μας ομάδας , ενώ σέ σεμνή τελετή πού θά ακολουθήσει θά τιμηθεί γιά τήν κοινωνική του προσφορά μέσα από τήν ενασχόληση του μέ τόν Αθλητισμό ο Μικρασιατικής Καταγωγής Χειρουργός Οδοντίατρος τέως Εκτελεστικός Σύμβουλος τού Ο.Δ.Ι.Ε. καί μέλος τού Συλλόγου μας κ. Αντώνης Βενιζέλος .
Στη συνέχεια θά πραγματοποιηθεί Δείπνο τών μελών τού Συλλόγου μας σέ κοσμικό κέντρο τής Θήβας .

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
E-mail:sovdim@hotmail.com

Καθαρισμός – Τακτοποίηση στον καταυλισμό των Αθίγγανων στο Πυρί

Σας ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 από τις 10:00 το πρωί, στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Πυρί Θήβας, θα εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού περιμετρικά και εσωτερικά του καταυλισμού από τα σκουπίδια και έλεγχος των παροχών ύδρευσης και βόθρων, με τη συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Τεχνικής Υπηρεσίας (Γραφείο Περιβάλλοντος) του Δήμου Θηβαίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Θήβας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εργασίες θα αναβληθούν και θα ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας.

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης