Δήμητρα Κουτσοδήμου συνέντευξη στο exeisminima.gr

Η Δήμητρα Κουτσοδήμου ήταν  για πολλούς, η ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Θήβας. Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με το Συνδυασμό Αυτοδιοικητική Ενότητα του Σ.Χαλβατζή και είναι η πιο μικρή σε ηλικία εκπρόσωπος των πολιτών στο Συμβούλιο.
Είναι σπουδάστρια, τελειόφοιτη Σχολής Ειδικής Αγωγής για παιδιά με αναπηρία σε ΙΕΚ της Αθήνας. Είναι πολύ δραστήρια για την ηλικία της καθώς συμμετέχει ενεργά σε αρκετούς Συλλόγους με αξιόλογη προσφορά.  Γεννήθηκε και ζει στο Πυρί της Θήβας, με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της τις Πλαταιές και της μητέρας της το Αμπελοχώρι.

Μέχρι τώρα δεν βλέπαμε  αρκετούς νέους σε ηλικία να ασχολούνται με τα κοινά.  Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τα δημοτικά;
Οι γονείς μου με έχουν μάθει από μικρή να είμαι ενεργή, να λέω τις απόψεις μου και να  συμμετέχω σε δραστηριότητες αθλητικές και πολιτιστικές, τόσο στο χωριό όσο και στη Θήβα.
Μου έγινε πρόταση, να είμαι υποψήφια, το σκέφτηκα πολύ και  αποφάσισα να ζήσω αυτή τη εμπειρία και να συμμετάσχω στη διαδικασία των εκλογών. Νομίζω ότι κι εμείς οι νέοι είμαστε ένα σημαντικό ποσοστό και καθορίζουμε σε κάποιο βαθμό τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται πολλοί νέοι να συμμετέχουν στα κοινά.
Πως βίωσες τον  προεκλογικό αγώνα και πόσο έτοιμη είσαι  να σκέφτεσαι πολιτικά; Τι σημαίνει για ένα νέο άνθρωπο με χαρακτηριστικά την ορμητικότητα και την αγνότητα να σκέφτεται πολιτικά
σήμερα;


Εζησα μια φοβερή εμπειρία, καθώς ήρθα σε επαφή με διαφορετικό κόσμο, με κουλτούρα, με μόρφωση, με πολιτική αντίληψη. Μίλησα με  νέους,  με ανθρώπους 80 χρόνων που έχουν στην πλάτη τους ιστορία πολέμων, δύσκολων καιρών και το συμπερασμα μου είναι ότι διαφορά με το σήμερα είναι η έλλειψη αλήθειας που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Σήμερα ξαναπερνάμε μια δύσκολη εποχή. Τα κεκτημένα της γενιάς των γονιών μας και των παππούδων μας, χάθηκαν μέσα σε μια νύχτα. Η γενιά η δική μου είναι μέσα στην ανασφάλεια και στην εκμετάλευση, το μέλλον θολό. Δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε άλλο και να μην υπάρχει πρέπει να εφεύρουμε έναν αξιόπιστο πολιτικό λόγο.
Κάθε μέρα που περνάει κατανοώ πως αλλιώς ήταν τα πράγματα στον προεκλογικό αγώνα και αλλιώς σήμερα με την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τι να περιμένει ο Θηβαίος πολίτης από τη Δήμητρα και τα άλλα νέα παιδιά που εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Να λέμε αλήθειες, να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου και να μην εξαγοραζόμαστε. Η εξουσία με το χρήμα είναι ένας γάμος που δεν διαλύεται ποτέ. Οταν πάρει διάσταση τότε θα έρθει το χρήμα να εξαγοράσει την εξουσία.
Θα είμαι μόνο γι’  αυτά τα 3,5 χρόνια και ευχαριστώ τον κάθε συμπολίτη που βοήθησε με τον τρόπο του να εκλεγώ. Ας είμαι αξιοπρεπής σε αυτό που με εμπιστεύθηκαν.
Δεν είμαι πολιτικός, έχω κρίση και άποψη και  προσπαθώ να μαθαίνω καθημερινά για να μπορώ με τις μικρές μου δυνάμεις να αναδείξω κάποιο θέμα που απασχολεί τους συμπολίτες μας.
Πως βιώνεις την πόλη και τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους νέους;
Είμαι περήφανη για την πόλη μου, μέχρι ενός σημείου  και πάντα απέναντι σε όποιον την δυσφημεί εκ του ασφαλούς και λόγω άγνοιας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ είμαστε μια πόλη με ισχυρή δυναμική αυτοκαταστρεφόμαστε έτσι. Τα προβλήματα  είναι γνωστά καθώς πολλά μικροσυμφέροντα συγκρούονται, υπάρχουν ελλείψεις σε πολλούς τομείς και ο αγώνας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι  συνεχής.
Το μόνο μήνυμα που μπορώ να στείλω στους νέους είναι να ξεκολήσουν από την καφετέρια…



exeisminima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δείτε και εδώ

HOTEL

ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΘΗΒΑ 22620 27333 ΝΙΟΒΗ ΘΗΒΑ 22620 89093 ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ - ΘΗΒΑ 22620 89523-5 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PHILOXENIA ΘΗΒΑ τηλ./fax : 2262028705

TRAVEL

ANIFANTIS TOURS ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ & ΕΤΕΟΚΛΕΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑ 22620 26479-80 POLINIKIS TRAVEL ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 37 ΘΗΒΑ 22620 29200 TSOTRAS TRAVEL ΠΙΝΔΑΡΟΥ 62 ΘΗΒΑ 22620 26444 22620 27444 PAPAGIANNIS TRAVEL ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 14 ΘΗΒΑ 22620 26100 22620 21411

Το μουσείο της Θήβας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα εκθέματά του μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της από την Πρωτοελλαδική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Μερικές από τις συλλογές στην έκθεση είναι μοναδικές στο είδος τους, όπως η συλλογή των ανατολικών σφραγιδοκυλιδρων, των μυκηναϊκών λαρνάκων, των ενεπίγραφων στη Γραμμική Β΄ ψευδόστομων και των κλασικών χαρακτών μαύρων στηλών. Πολύ αξιόλογα έργα είναι επίσης οι Κούροι από το ιερό του Απόλλωνος στο Πτοώ, καθώς και τα κοσμήματα και τα ελεφάντινα αντικείμενα από τα ανάκτορα και τους τάφους της μυκηναϊκής Θήβας. Στο προαύλιο, εκτός από το πλήθος των επιγραφών, των επιτύμβιων και των άλλων γλυπτών, φιλοξενείται μεγάλη συλλογή Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αρχιτεκτονικών μελών.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ;

Σήμερα, το να προσπαθήσει κανείς να ορίσει με σαφήνεια τι σημαίνει ο όρος μπλογκ, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο. Ένα μπλογκ είναι πάνω απ όλα ένα εργαλείο. Η δυνατότητα για όποιον έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο να αποκτήσει εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τη δική του φωνή. Πάνω από όλα όμως, ένα μπλογκ είναι ένα μέσο επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με μια στήλη εφημερίδας ή μια τηλεοπτική εκπομπή, τα μπλογκ κατά κανόνα επιτρέπουν το σχολιασμό των άρθρων τους από τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες και τους συγγραφείς τους. Οι μπλόγκερ (δηλαδή οι συγγραφείς των μπλογκ), συχνά νιώθουν αλληλεγγύη και οικειότητα κι έτσι δημιουργούνται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεσμοί ανάμεσά τους. Με τη διασύνδεση των ιστολογίων μεταξύ τους, έχει δημιουργηθεί η έννοια της μπλογκόσφαιρας, ως ένας ημιαυτόνομος χώρος που αποτελείται από τα μπλογκ, τους συγγραφείς τους και τους αναγνώστες τους.

Μιχάλης Μουζουράκης